DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg számára a második edzés kulcsfontosságú

A különleges időjárási körülményekre kell a legjobban odafigyelnie a Renault-nak, mivel a nappali beállítások szinte semmit sem érnek a naplemente után. Nico Hülkenberg így az FP2-re összpontosít.

A téli teszteket és az első versenyhétvégét is látva, óriási valószínűséggel a Renault-nak idén sem lesz esélye önerőből megszorítani a Ferrari-Mercedes-Red Bull hármast, sőt, immáron a Haas is láthatóan gyorsabbnak tűnik, mint a franciák gyári istállója. A nem túl acélos időmérő ellenére Nico Hülkenberg egy bravúros 7. helyezéssel hat értékes pontot szerzett istállójának és bizakodik a hasonló folytatásban.

„Összességében elégedettek vagyunk, hogy az első futamról ennyi ponttal távozhattunk, mivel az egész hétvége egy hullámvasútnak tűnt. Pénteken vesztettünk némi időt, amit a pályán tölthettünk volna, amikor azonban mentünk, jónak tűnt a rövid és a hosszú távú tempónk is” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

Nico Hülkenberg számára az FP2 lesz igazán fontos a szabadedzések közül


„Ami a heti programot illeti, Bahrein kissé könnyebbnek ígérkezik. Itt mindig nagy a forróság, igaz, a kvalifikációt és a versenyt is éjszakai körülmények között futjuk, ami jelentősen hűvösebb időben történik.”

„A futamot már lemenő napnál kezdjük, később pedig a teljes sötétségben versenyzünk. Az első és a harmadik szabadedzés emiatt bonyolultabb, mivel az ottani körülmények nem igazán mutatják a későbbi valóságot. A pálya hőmérséklete nagyon ingadozó a hétvége folyamán, ezért is nagyon fontos, hogy a beállítások mindig a legjobban sikerüljenek.”

„Az igazán fontos edzés az FP2, mivel ugyanabban az időszakban rendezik, mint az időmérőt és a versenyt. Bizonyos helyeken a szél is zavaró lehet, erre szintén oda kell figyelnünk a hétvégén” – tekintett előre Hülkenberg. Tavaly a versenyhétvége meglepetését a Toro Rosso-Hondát vezető Pierre Gasly szállította időmérős hatodik és a futamon elért negyedik helyezésével. Vajon idén is láthatunk ehhez hasonló bravúrt bárkitől?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: