DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tost: A Toro Rosso erős csomaggal rendelkezik

A Red Bull fiókcsapata szintén sokat profitál a Honda remekbe szabott motorjából és az anyacsapattal való szoros együttműködésből. Meddig juthat a folyamatosan erősödő istálló?

A tavalyi szezonnyitó egészen pocsékul sikeredett a faenzai gárdának, a biztató téli teszteket követően Melbourne-ben gyenge időmérő után még rosszabb versenyt zártak. Az egyik autó motorhiba miatt már a futam első felében kiesett, a másik pedig teljesen utolsóként zárt, ekkor sokan le is írták a Toro Rossót és a Hondát is.

Bahreinben azonban óriási fordulat állt be, Pierre Gasly a Q3-ban brillírozva a hatodik rajtkockát szerezte meg, majd a versenyen is kiemelkedően jól futott, negyedikként intette le a kockás zászló, ami a Honda 2015-ös visszatérése óta jegyzett legjobb eredménye… volt egészen az elmúlt hétvégéig.

Idén az Ausztrál Nagydíj máris jól sikerült, Danyiil Kvjat pontot szerzett, az autó gyorsnak és versenyképesnek tűnt, mindkét autó gond nélkül teljesítette a hétvégét. A pontszerzés mellett a Toro Rosso csapatfőnöke annak is örül, hogy egyértelműen látja, a 2019-es versenyautóban rengeteg potenciál rejlik.

A Toro Rosso sokkal jobban indította az évet, mint tavaly


„Tizenharmadikként és tizenötödikként rajtoltunk, a két pilótát két különböző stratégiával küldtük útjára, két különböző gumikeveréken. Végül ez bizonyult megfelelő döntésnek, jobban tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Danyiil fantasztikus versenyt futott és pontot is szerzett. Ne feledjük, másfél évet kihagyott a versenyzésből, mégis sikeresen a legjobb tíz között zárt, ez remek előjel az idei szezonra” – nyilatkozta Franz Tost.

A faenzaiak számára Alexander Albon debütálása is sikertörténet, teljes mértékben elégedettek a thaiföldi újonccal. Az optimizmusban pedig nincs hiány. „Semmi hibánk nem volt a hétvégén, azt mondhatjuk, erős csomaggal rendelkezünk, ezért a következő versenyekre előretekintve igen optimista vagyok.”

„Szeretnék gratulálni a Hondának, hogy a Red Bull Racinggel máris dobogón végeztek, nagy siker ez számukra, egy olyan eredmény, amire már nagyon rászolgáltak” – tért ki a láthatóan sokat fejlődő japán gyártóra. A tavalyi áldozathozatal a jelek szerint meghozta gyümölcsét és a Honda valóban ütőképes motorral jelentkezett 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: