DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haas közelebb lépett a Ferrarihoz

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ez látszott. Kevin Magnussen a hatodik pozícióban ért be a két Ferrari mögött, és valószínűleg Romain Grosjeannak sem lett volna rossz versenye a hiba nélkül.

Persze a dánt nem közvetlen az olaszok autói mögött intették le, de a különbség jóval kisebb volt a tavaly megszokotthoz képest. Már az időmérőn is az látszott, hogy jók az amerikai csapat autói, és ha visszagondolunk, 2018-ban is gyorsnak bizonyult itt az ameriai alakulat.

Ausztrália után Günther Steiner Max Verstappenhez hasonlóan még nem jelentene ki semmit biztosra, így a következőt válaszolta, mikor arról kérdezték, valóban közelebb kerültek-e az olasz gárdához: „Úgy gondolom, hogy a Ferrarinak különösen rossz versenye volt, így nem hiszem, hogy ez lesz a normális.”

„Ez volt a célunk – minél közelebb kerülni az elejéhez, nem csak az, hogy a többiektől ellépünk. Jó úton haladunk, csak tartanunk kell ezt a tendenciát” – folytatta a pozitívumokkal a Haas csapatfőnöke.

haas-kozelebb-a-ferrarihoz 



Steiner szerint a Haas a kvalifikációs eredmények miatt is bizakodhat: „Abszolút örültem az időnek, ami közöttünk, és a mögöttünk lévők között volt, sima hatodik és hetedik helyet értünk el (az időmérőn), a srácok pedig ugyanolyan időt tudtak futni az autóval.”

„Néha a dolgok egy ok miatt mennek jól, de az autó fantasztikusnak tűnik. A versenyzőknek tetszik, az egyensúlyunk jó és állandó – remélem, hogy így is fogjuk folytatni.” 

Tavaly harcban volt a negyedik helyért az istálló, kérdés, hogy idén el tudja-e érni ezt a pozíciót, vagy esetleg néha még az élmezőny autóit is megszorongatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: