DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Kínában tudjuk meg, hol tartunk

Remekül szerepelt a Honda és a Red Bull első közös futamukon, de Max Verstappen nem vonna le ebből a teljesítményből még nagy következtetéseket: kell még pár hétvége az erősorrend körvonalazódásához.

Az Ausztrál Nagydíjból valóban nem szabad kiindulni: ha például a McLaren tavalyi ottani szereplésére gondolunk, az közel nem tükrözte az egész éves teljesítményüket. 

Mindenesetre az látszott, hogy a Ferrari meglepően gyengén, a Mercedes és a Red Bull pedig a várakozásokon felül teljesített a tesztekhez képest. Ross Brawn elmondta, valószínűleg nem tudják az okát a maranellóiaknál, miért kaptak ki az első futamon a Mercedes mellett még Max Verstappentől is.

 verstappen-az-erosorrendrol-2019



A holland pilóta egyelőre még nem akarja elhnni, hogy valóban ennyire az élmezőnyben tartanak: „Természetesen nagyon pozitívan kezdtük a szezont Ausztráliában egy dobogóval, de Melbourne nem egy jellegzetes pálya. Ennek következtében egy kicsit lazábban kellene venni az itteni eredményeket.”

„Nem hinném, hogy a kínai verseny előtt megtudnánk, hol is állunk. Ez egy nagyon bonyolult kérdés még, de a téma ugyanakkor érdekessé is tehet a Bahreini Nagydíjat.” 

Az erős szereplés és problémamentes hétvége azért adhat magabiztosságot mindkét félnek, a Red Bullnak és a Hondának is, de valóban, ez még csak egyetlen hétvége volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: