DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kvjat büszke a Red Bull legyőzésére

Korábbi csapatának autója ellen védekezett Danyiil Kvjat az Ausztrál Nagydíjon, és sikerült is megvédenie a pozícióját Pierre Gaslyval szemben. Ennek köszönhetően a Toro Rosso egy ponttal távozhat.

A két versenyző között az utolsó pontszerző helyért folyt a csata, melyet végül Danyiil Kvjat nyert meg, akit nem tudott megelőzni a Red Bullt vezető Pierre Gasly. Az orosz pilóta idén ismét bizonyíthatja rátermettségét a Toro Rossóval, ami a szezonnyitón sikerült is neki.

Bár a melbourne-i pálya nem arról híres, hogy könnyű lenne előzni rajta, mégis nagy szó, hogy a Toro Rossóval sikerült az orosznak maga mögött tartania a Red Bullt. Az idei szabályváltozásokkal próbálták könnyíteni a helycseréket, Ausztráliában azonban ennek még nem látszott foganatja.

 kvjat-gasly-legyozeserol-2019



Kvjat mindenesetre arra a legbüszkébb, hogy sikerült megtartania a 10. pozíciót a futam végéig: „Nagy elégedettséggel tölt el, hogy egész verseny alatt magam mögött tudtam tartani egy gyorsabb autót. Sokat kellett koncentrálnom hátrafelé, de remek, hogy végül ponttal távozhattam.”

Az orosz versenyző magabiztos a jövőt illetően: „Frissnek érzem magam és ezt a kezdetet is, most egy jó lehetőség áll előttem, hogy jobb versenyzővé és emberré váljak. A dolgok, amiken eddig dolgoztam beváltak, bár az időmérőn még van mit letenni az asztalra. De ebből is tanulhatok, és jobban fogom csinálni legközelebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: