DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen elégedett a Honda erőforrásával

Max Verstappen a barcelonai tesztek során megtapasztalta, hogy a Honda motorja egy teljesen más világ, eltérő vezetésbeli finomságai vannak, mint a Renault-nak. Jól működik a kapcsolatuk a japánokkal.

A japánok erőforrása nem igazán okozott fennakadást a Red Bull számára a kétheti barcelonai teszt során, ráadásul a csapatnál a tempót tekintve is rendkívül magabiztosak. Christian Horner csapatfőnök egészen odáig ment, hogy szerinte a Honda motorja volt az utolsó hiányzó láncszem, amire szükségük volt a sikerhez.

„Minden megvolt, amit ígértek, szóval ilyen szempontból elégedett vagyok. Más volt ez, mint az elmúlt években. Rendkívül nyitottak és őszinték, amit mondanak, azt véghez is viszik. Ez így is van rendjén” – mondta Verstappen a Motorsport.com-nak.



„Ez egy teljesen más motor, másként muzsikál, másként kell bánni a gázpedállal, a fel- és leváltások is teljesen különbözőek. Egyszerűen ez egy másik világ. Összehasonlítva a Renault-val, merthogy azért nem csak rossz tapasztalataink voltak tavaly, próbálunk tanulni és megosztani a tapasztalatainkat.”

„Megpróbálnak minden lehetséges módon javulni, ha mondunk valamit, amin lehetne javítani, azonnal rajta vannak az ügyön, és én azt gondolom, a lehető legjobban haladnak ekképpen a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: