DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen nem aggódik a riválisok miatt

A Red Bull nem tudta megmutatni egykörös tempóját a téli tesztek utolsó hetében, mivel Gasly összetörte az autót, így Verstappen pár körnek is örült pénteken. A holland nyugodt Ausztrália előtt.

A Ferrari és a Mercedes között csupán három ezred volt a különbség az utolsó napon, 1:16-os köröket futottak a leglágyabb gumin, a Red Bull viszont mással volt elfoglalva. Pierre Gasly előző nap eléggé leamortizálta az autót, így Max Verstappen a 29 megtett körnek is örülhetett, tehát szó sem lehetett róla, hogy az egykörös tempóval foglalkozzon a csapat.

A fentiek miatt a holland versenyző nem is izgulja túl azt, amit a Ferrari és a Mercedes mutatott a leglágyabb keverékű C5-ös gumikon pénteken: „Ők mindig gyorsak lesznek. Nehéz megmondani, mi a helyzet, mivel mi nem mentünk rá az egykörös tempóra, de nem aggódom emiatt.”

 verstappen-a-rivalisokrol-2019



„Nagyon gyorsak, de elégedett vagyok azzal, amink van. A hosszú etapos tempónk nagyon bátorító, de Melbourne egy más karakterisztikájú pálya más hőmérséklettel, így az első hétvége arról fog szólni, hogy meg kell találnunk a jó beállítást” – folytatta a pozitívumokkal Verstappen.

Két hét múlva fog egy kissé jobban körvonalazódni a helyzet, addig pedig a Red Bull pilótája sem jósolna semmit: „Meglátjuk, hogy fogunk szerepelni szombaton, de remélhetőleg ott tudunk lenni majd vasárnap az elején. Amint mondtam, jók voltak a hosszú etapjaink, ezért is várom már, hogy elkezdjük a versenyzést. Úgy vélem, hogy elég jó csomagunk van, és a motor is nagyon jól működik, elégedett lehetek. Melbourne-ben fogjuk meglátni, hol is állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: