DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Az is csoda, hogy elkészült az autó

Gasly úgy összetörte az RB15-öt csütörtökön, hogy minden pótalkatrészt Angliából kellett hozni. A holland az elkészült autónak sem örülhetett sokáig műszaki hiba miatt.

Miközben a Ferrari és Mercedes 1:16,2-es körökkel villogott, a Red Bull a garázsban töltötte az utolsó tesztnap nagy részét. A többiek már a pályán voltak, mire az RB15, melyet Pierre Gasly csütörtökön (a tesztelés során másodszor) összetört, elkészült. Max Verstappen azonban csak 29 kört teljesített, műszaki probléma miatt délután már pályára sem gurult.

„A csapat keményen dolgozott, hogy egyáltalán vezethessek ma” – mondta a crash.net-en idézett Verstappen, aki egyedüliként nem teljesített időmérős szimulációt C5 abroncson. „Nagyon kevés pótalkatrészünk volt, minden Angliából érkezett az éjszaka. Már az is csoda volt, hogy ki tudtunk menni.”



A műszaki hiba is Gasly balesetére vezethető vissza: „Hiányunk volt sebességváltókból, mivel kettő tönkrement a két balesetben, erről volt szó. Nem volt nagyszerű napunk, de úgy tűnik, a sebességünk rendben van. Ha a hosszú etapokat vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy a nagycsapatok mind egészen közel vannak, ennek pedig örülhetünk.”

A tesztelés két hete alatt számtalan pozitív nyilatkozat érkezett a Honda-motoros Red Bullról, melyet az első hét során a Mercedesszel egy szintre, a Ferrari mögé helyeztek. A látványos gyors körök azonban hiányoztak a csapattól: összesítésben Gasly 11., Verstappen 17. helyen végzett, míg a két-két Ferrari és Mercedes a négy legjobb időt teljesítette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: