DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly magára vállalta a balesetet

A Red Bull francia pilótájának szavaiból kiderül, hogy nem technikai hiba okozta látványos bukását a teszt utolsó előtti napján, amelyben alaposan összetört a csapat autója. Pierre Gasly úgy érzi, egyik legnagyobb balesetét élte át.

A francia a 65. tesztkörénél járt csütörtökön, amikor a délutáni szakasz derekán az RB15-öse nagy robajjal kiviharzott a pályáról, s a 9-es kanyar kavicságyán keresztül a védőfalban landolt. A pilóta nem, az autó viszont rendesen megsérült, nem is csoda, hogy a továbbiakban már nem láttuk a pályán. Videó is előkerült az esetről, ide kattintva megnézhető.

gas



Az edzés leintése után aztán Gasly elejét vette a baleset okát firtató találgatásoknak, és vállalta a felelősséget a történtekért.

„Hibát vétettem a 9-es kanyarban, és egyszerűen elveszítettem az irányítást az autó felett. Elég nagy baleset volt, az egyik legnagyobb, amit eddig elszenvedtem. Hosszú éjszaka előtt állnak a szerelők, sajnálom őket ezért, de most az a legfontosabb, hogy holnap Max [Verstappen] még autóba ülhessen. De hogy a pozitívumokról is beszéljek, sok mindent tesztelni tudtunk, így bőven van mit kielemeznünk” – idézi a franciát a crash.net.

A balesetnek akár komolyabb következményei is lehetnek ennél az elveszített egy óránál, a Red Bull kamionja ugyanis a csütörtöki tesztelés végeztével kikanyarodott a paddockból és elhagyta a pályát – sokakból előhívva a kézenfekvő feltételezést, miszerint a csapat az autóban keletkezett károk miatt pénteken már nem is fog tudni pályára lépni. Az istállótól ezzel kapcsolatos kommunikáció egy órával a teszt vége után még nem érkezett. Ha így történne, az Verstappen számára is nagy csapást jelentene, aki egy egész naptól elesne, ráadásul az Auto Bild információi szerint a Red Bull új elemeket tervezne kipróbálni az autón pénteken.

FRISSÍTÉS: Fél nyolckor a csapatvezető, Christian Horner nyilatkozott, amiben nem kérdőjelezte meg a folytatást: "Holnap visszatérünk a pályára, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a tesztből Melbourne előtt."

Közben a Mercedes, és a hírek szerint a Haas is ugyanúgy megindult egy kamionnyi holmival a paddockból, szóval bizonyára csak a már nem használt felszerelést viszik el, és nem kell sokat belelátni a Red Bull cselekedetébe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: