DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Giovinazzi elmondta, hol kell még fejlődnie

Az Alfa Romeo olasz pilótája úgy érzi, elsősorban az időmérős etapokon kell még javulnia, de tisztában van vele, hogy a legtöbb tapasztalatot úgyis majd az F1-es nagydíjhétvégék során fogja gyűjteni.

Antonio Giovinazzi nem számít teljesen újoncnak a Formula-1-ben, hiszen 2017-ben két futamon már helyettesítette Pascal Wehrleint a Saubernél, állandó ülést azonban most kapott először a száguldó cirkuszban az Alfa Romeo pilótájaként. Bár az olasz a barcelonai teszteken elégedett volt az autóban rejlő potenciállal és annak egyensúlyával, egy területet így is kiemelt, amelyben úgy érzi, személy szerint neki még fejlődnie kell:

giovinazzi-alfa-teszt-dppi-1



„Úgy vélem, továbbra is dolgoznom kell még az időmérőkön. Tény, hogy már anno a GP2-ben vagy az F3-ban sokkal inkább a versenyeken voltam erős, de éppen ezért kell dolgoznom a kvalifikációs etapokon” – vélekedett Giovinazzi a MotorsportWeek.com szakoldal hasábjain. „Egyszerűen csak tapasztalatot kell szereznem, azt meg a versenyhétvégéken lehet a legjobban.”

„Részben az jelenti a problémát, hogy nem hiszem, hogy a mostani C5-ös gumi lesz a megfelelő Barcelonára. Ha túl keményen használjuk az első szektorban, nem nagyon marad már gumi az utolsó néhány kanyarra, szóval még ilyen tekintetben is tanulnom kell, hogy hogyan menedzseljem az abroncsot egy teljes kör során, mert ez jelentheti a különbséget. De azért vagyok itt, hogy tanuljak, tapasztalatot gyűjtsek és megértsem ezeket a dolgokat.”

„A hosszú etapokkal elégedett vagyok, az időmérősekkel kevésbé, de most lesz itt az ideje, hogy mindezt elemezzük, a legtöbb tapasztalatot pedig úgyis a hétvégéken fogom gyűjteni” – hangsúlyozta Giovinazzi, akinek csapattársa, Kimi Raikkönen szerint csapata még nem tart ott, ahol szeretnének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: