DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen: Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk

Az utolsó tesztnapon Kimi Raikkönen vezette az Alfa Romeót Barcelonában. A finn azt érzi, hogy még nem tartanak ott, ahol lenni szeretnének, de a melegebb idő segítségére lesz a csapatnak.

Az első héten Raikkönen még a második legjobb köridőt autózta a harmadik napon, a két hét leteltével azonban az Alfa Romeo csak a nyolcadik leggyorsabb autónak bizonyult. Kimi Raikkönen azonban úgy gondolja, a melegebb időjárás kedvezően hat majd az Alfára.

„Nem gondolom, hogy ott tartunk, ahol szeretnénk, de most mások a körülmények, mint egy versenyhétvégén, hiszen sokkal hűvösebb van, és mi sem nagyon nyomtuk meg a gyorsköröket. Nyilván kipróbáltuk az összes keveréket, és lesz mit tanulnunk a gumikról, mivel elég nehéz dolgunk volt a lágyabb abroncsokkal. Majd meglátjuk, hogy Ausztráliában mi változik, ha egy kicsit melegebb lesz.”



„Még nem igazán sikerült megtalálnunk a megfelelő beállításokat, ez 100%, de ez a tél során teljesen normális, hiszen ilyenkor még hideg van ezeknek az autóknak. Mint minden autó esetében, nekünk is több leszorítóerőre van szükségünk. De ugyanez a helyzet a nagyoknál is, mindenki mindig több leszorítóerőre vágyik” – mondta Raikkönen a GPFansnek.

„Biztos vagyok benne, hogy az autó teljesen másként fog viselkedni, mire odaérünk Melbourne-be és megtesszük az első köröket. Ott majd helyükre kerülnek a dolgok. Ez az autó már teljesen más volt, mint amit tavaly év végén vezettem. Ez egy kisebb csapat, nem tudunk annyi pénzt fordítani a fejlesztésekre, mint a többiek, de így is sikerült egy egész jó autót építenünk. Persze, akad még min javítani, de legalább benne leszünk a csatákban. Meglátjuk, mi lesz az első versenyen, aztán majd tisztul a kép” – zárta meglehetősen hosszú nyilatkozatát a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: