DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonsónak rossz érzés lenne most vezetni

Fernando Alonso többször is beül már idén is a McLaren-Renault volánja mögé, de ez nem a szezon előtti tesztek alatt valósul meg. A kétszeres bajnoknak nem esne jól az értékes időt rabolni társaitól.

Hosszú távon a McLaren kötelékében marad a spanyol ász, annak ellenére, hogy tavaly (időlegesen) visszavonult a Formula-1-es versenyzéstől. Arról már hosszú hetek óta folyt a találgatás, hogy Alonso esetleg már a szezont megelőző, barcelonai tesztelésen is besegítene az istállónak, de ez végül nem valósult meg.

A McLaren nagyköveteként hasonló pozícióba kerül, mint a szintén kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen. Tesztelni is fogja a wokingiak versenyautóját, de nem most, ez a versenyző akarata is volt. Más alkalmakkor viszont igyekszik segíteni a gárda munkáját azzal, hogy az MCL34 tesztelését is vállalja.

Alonso szakértelmével sokat nyerhet a McLaren


„Hogy őszinte legyek, nem hiányzik az, hogy én vezessem az autót, mert az istálló ilyenkor elég komplex tesztelési programmal rendelkezik. Fontos elemzéseket végeznek, hogy a legégetőbb kérdésekre még Ausztrália előtt választ kaphassanak. Délután például versenyszimulációt végeznek, hogy a gumik viselkedését minél jobban megismerjék” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„A pilótáknak meg kell tanulniuk, hogyan reagál az autó a különböző helyzetekben, ez nagyon értékes idő számukra. Ha miattam veszítenének ebből a lehetséges időből, elég rosszul érezném magam. Ezen a héten, leginkább emiatt, nem is hiányzik, hogy tesztelhessek.”

„Hogy milyen érzés a pálya mellől figyelni a többieket? Teljesen más élmény, sokkal jobban átlátom a folyamatokat. Egész más érzés, de ugyanakkor leginkább a mi versenyautónkra igyekszem összpontosítani. Ahogy már korábban elmondtam, ez az autó nagyrészt tavaly született meg, nagy reményekkel vártuk a szereplését és a pályán is nagyrészt visszaigazolja egyelőre ezt. Némelyik egység túl is szárnyalja a várakozásainkat, némelyiknek még idő kell, hogy beérjen” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: