DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Őrültség lenne a gyökeres változás a Ferrarinál

A négyszeres világbajnok szerint az elmúlt években a nehéz pillanatok ellenére győzelemre alkalmas autóval rendelkeztek és butaság lenne mindent gyökerestől felforgatni, ha megvan a recept.

Komoly változások történtek a Scuderiánál a tavalyi év végéhez képest, például évek óta először pilótacsere történt. Kimi Raikkönent a fiatal és tehetséges Charles Leclerc váltotta, valamint a csapatfőnöki szék is gazdát cserélt. Maurizio Arrivabene helyett az eddigi technikai igazgató, Mattia Binotto került a Ferrari élére, ami például a McLaren korábbi legendás szakembere, Jo Ramirez szerint is jó döntés volt az olaszok részéről.

Az idei téli tesztek első hete után a szakemberek egyöntetű véleménye alapján a Ferrari némi előnyben van a riválisokhoz képest, de a Formula-1-ben évek óta látható fejlesztési verseny miatt ez, ha igaz is, maximum pillanatnyi fórt jelent. Sebastian Vettel szerint pedig a csapaton belüli változások nem utalnak forradalomra és nem is tartaná jó ötletnek, ha mindent fenekestől felforgatnának, amikor elméletileg évek óta győzelemre alkalmas autó van a kezük alatt.

Vettel szerint a recept megvan, nem kell mindenkit lecserélni


„Szó nincs forradalomról. A gárda ugyanaz, mint eddig, csak most Mattia (Binotto) a csapatfőnök. Az istálló alapjai nem változtak. Ez nem rakétatudomány, évek óta nyerő autóval rendelkezünk, ezért őrültség lenne mindenkit lecserélni és túl sok más dolgot is változtatni” – nyilatkozta Sebastian Vettel a crash.net szakoldalnak.

„Megvoltak a magunk nehéz pillanatai, de mindannyian túlléptünk ezen, a vezetés pedig nagy kihívás Mattia számára. Részemről a létező legjobban igyekszem őt támogatni és úgy gondolom, ő is ugyanezt teszi a csapattal. Nagyon régóta itt dolgozik már, mindenkit ismer.”

„Ebben a tekintetben semmi újdonság nincs, már megszokta új pozícióját és mindenért vállalja a felelősséget. Ezúttal (is) remekül kezdtünk, ami nagyon jó. A légkör pedig fantasztikus, ez valóban megváltozott az istállón belül” – utalt a pozitív változásra Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: