DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Renault szerint jó mérce lesz Hülkenbergnek Ricciardo

Nico Hülkenberget a mezőny egyik leginkább alulértékelt versenyzőjének tartják nagyon sokan. Eddig legyőzte csapattársként Jolyon Palmert és Carlos Sainzot is, a Renault technikai igazgatója szerint pedig Ricciardo mellett most eldől, mennyire is jó a német.

Nico Hülkenberg egy nem éppen hízelgő rekordot tart az F1-ben: övé a legtöbb dobogó nélkül teljesített futam a száguldó cirkuszban. A német már 156 ilyen futamnál tart, így még az előnye is tetemes a lista többi szereplője, például Adrian Sutil vagy éppen Pierluigi Martini előtt. Hülkenberg ennek ellenére kifejezetten népszerű versenyzőnek számít, ráadásul sokan sokkal jobbnak is tartják ezeknél a számoknál, a megítélésén pedig sokat javít többek között a Le Mans-i győzelem is.

A Red Bulltól a gyári Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo, bár eddig jóval sikeresebb éveket teljesített az F1-ben, még ő maga is óvatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, mikor jövendőbeli csapattársáról kérdezték, az ausztrál szerint is rendkívül csalóka ugyanis ez a statisztika, és úgy véli, ez nem mutatja meg igazán, hogy Hülkenberg mennyire jó versenyző.

A Renault technikai igazgatója, az ex FIA-szakember Marcin Budkowski is dicsérte a németet, szerinte ráadásul 2019-ben tisztább képet kaphatunk arról, hol is áll Hülkenberg az F1-es versenyzők hierarchiájában, például új csapattársához, Daniel Ricciardóhoz képest.

00118004_090



„Egyáltalán nem ült a babérjain tavaly sem, Carlos megoldgoztatta őt rendesen. Tetszett, ahogy egymásra reagáltak csapaton belül. Most jön mellé Daniel, akit mindenki egy rendkívül gyors versenyzőnek tart, most megmutathatja mellette, hogy mire is képes valójában. Egyáltalán nem reagált rosszul az érkezésére, maga Nico is egy nagyszerű lehetőségként fogja fel ezt a szezont.”

Hülkenberget egyébként nemrég a rajongók kérdezték, az egyik kérdés pont Ricciardo érkezésére vonatkozott. „Összetörtem (mikor megtudtam a hírt). Sírtam, nagyon rosszul érintett” - poénkodott akkor a ténnyel kapcsolatban a német.

„Érdekes lesz látni, milyen lesz majd a kapcsolat két olyan versenyző között, akiket mindkettejüket nagyra tartanak, viszont közvetlenül egymás ellen soha nem versenyeztek. De nem gondolom, hogy probléma lenne ebből, éppen ellenkezőleg” - fogalmazott Budkowski 2019-cel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: