DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Zanardi: Leclerc majd felébreszti Vettelt

A legendás olasz pilóta szerint Sebastian Vettel kissé belealudt az elsőszámú pilóta szerepbe a Ferrarinál, ám Charles Leclerc érkezése teljesen új érát hoz magával az olasz istállónál.

A négyszeres világbajnok német maga is elismerte, hogy finoman szólva sem volt a csúcson a tavalyi esztendőben, ez pedig leginkább a nagyszámú vezetői hibájából szűrhető le. Többek között ezeknek, valamint az istálló hibás stratégiai döntéseiből adódóan az évad derekán még szorosnak mutatkozó bajnokságot végül könnyedén behúzta Lewis Hamilton.

Vettel hozzászokhatott már ahhoz, hogy Kimi Raikkönen a csapattársa, aki bár kiváló versenyző, a Scuderiánál érezhetően háttérbe szorult a némethez képest. Idén azonban komoly változás áll be házon belül, az Alfa Romeo-Sauberhez távozó jégember helyét a fiatal, agilis és eddig rendkívül tehetségesnek mutatkozó Charles Leclerc veszi át. A fiatal monacóinak leginkább az időmérős teljesítményét kell egyenletesebbé tennie, hogy igazán labdába rúgjon.

Leclerc miatt Vettelnek is fel kell ébrednie


Alex Zanardi a Formula-1-ben a Jordan, a Minardi, a Lotus és a Williams színeiben is versenyzett, nem túl nagy sikerrel. Igazi hírnevét az amerikai CART-sorozatban alapozta meg, súlyos balesete után pedig legendává nőtt elképesztő akaratereje miatt (versenyzőként is ért el sikereket, paralimpikonként pedig többszörös aranyérmes).

Az olasz úgy véli, továbbra is Vettelnek kellene maradnia a vezérpilótának, de Leclerc leigazolása szintén jó döntés, emiatt ugyanis a németnek szintet kell lépnie. „Jól határozott a Ferrari, ráadásul ez Vettel számára is ébresztőt fúj majd, bár nem hiszem, hogy különösebben szüksége lenne rá” – nyilatkozta Zanardi a Corriere della Sera lapnak.

„Raikkönen nagyszerű bajnok, de változásra volt szükség. Leclerc hatalmas tehetséggel rendelkezik, bár remélem, hogy Vettel marad az istálló vezére, mivel a korábbi időszakokban nem a Ferrari versenyzőivel voltak a fő gondok. Most fejleszteniük kell az autót és legyőzniük azt a Hamiltont, aki szinte soha nem követ el hibát” – tekintett előre a kétszeres CART-bajnok. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: