DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Domenicali visszatérhet a Ferrarihoz

Stefano Domenicali 2014-ig volt a Ferrari csapatfőnöke, amikor elbocsájtották pozíciójából. Azóta a Lamborghini vezérigazgatója, de sajtóhírek szerint lehet, hogy visszatér Maranellóba.

Miután a német Auto Bild tegnap azt szellőztette meg, hogy a nemrég menesztett Maurizio Arrivabene az Alfa Romeo Sauber koordinátoraként helyezkedhet el, így ismét együtt dolgozhatna Kimi Raikkönennel, most az a hír járja, hogy a Scuderia korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenical visszatérhet a csapathoz.

Domenicalit hamarosan ismét pirosban láthatjuk?


2008-tól 2014-ig volt az istálló csapatfőnöke Domenicali, 2016 óta pedig a Lamborghini vezérigazgatója. Sajtóinformációk szerint ugyanezt a pozíciót tölthetné be a Ferrarinál, így Louis Camilleri helyére érkezhetne, mivel a jelenlegi elnök, John Elkann jelentős átszervezéseket akar, miután tavaly sem sikerült megnyerniük a világbajnoki csatát a Mercedesszel szemben. Olyasvalakit keresnek, aki segíteni tudja Mattia Binotto, újdonsült csapatfőnök munkáját azzal, hogy már jelentős tapasztalattal rendelkezik az F1-ben.

Az 53 éves Stefano Domenicali 1990-ben csatlakozott először a Ferrarihoz, majd 2008-ban ő örökölte meg Jean Todt megüresedő csapatfőnöki pozícióját. Abban az évben meg is nyerték a konstruktőri világbajnoki címet, Felipe Massa azonban egy hajszállal lemaradt az egyéniről. Ezután már csak gyengébb technikákat sikerült összehozni, és bár Alonso 2010-ben és 2012-ben is harcban állt a végső győzelemért, ez inkább neki volt köszönhető, mintsem az autónak. Végül a 2014-es hibrid éra vezetett Domenicali menesztéséhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: