DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Arrivabene a Saubernél köthet ki

Németországi sajtóértesülések szerint a Ferrarinál lapátra került, de még mindig a Fiat kötelékében dolgozó Maurizio Arrivabene az Alfa Romeo Sauber csapatánál folytathatja pályafutását.

A svájci kiscsapat nagyszerű fejlődésen ment keresztül 2018-ban, köszönhetően többek között a friss Ferrari-motornak, Frederic Vasseur kiváló munkájának, illetve az Alfa Romeo beszállásának. Most pedig német Auto Bild azt állítja, Arrivabene – akit nemrég menesztettek a Ferrari csapatfőnöki pozíciójából – a szintén a Fiat-csoporthoz tartozó Alfa Romeo Sauber koordinátora lehet.

Ezzel együtt az a hír is napvilágot látott, hogy a cégcsoport teljes mértékben felvásárolhatja a Saubert, és Alfa Romeo néven vinnék tovább a svájci csapat örökségét. Érdekes felvetés, hogy Arrivabene a Saubernél köthet ki, aki így újból együtt dolgozhatna Kimi Raikkönennel. Persze azt sem sazbad elfelejteni, hogy Arrivabenét korábban már a Juventusnál is szóba hozták, ahol az igazgatóság tagja jelenleg is az olasz.

Arrivabene és Raikkönen újra egy csapatban?


Eközben Piero Ferrari, az alapító Enzo Ferrari egyetlen élő fia elmondta, hogyan született meg a döntés Arrivabene menesztéséről: „Még karácsony előtt történt minden. Akkor több okból sem szerettük volna még megtenni a bejelentést. Nem szeretnék nagyon belemenni a részletekbe, már csak azért sem, mert én részvényesként annyira nem látom át a dolgokat, de annyit mondhatok, hogy voltak nézeteltérések a vezetők között, de végül azt a döntést hoztuk meg, ami a Ferrari számára a legjobb” – idézi a La Gazzetta dello Sport Piero Ferrarit.

„A legfontosabb dolog, amit számításba vettünk, az az volt, hogy garantálni tudjuk a technikai fejlődés folytonosságát, és ezáltal számíthassunk Mattia Binotto mérhetetlen tudására, aki kulcsfontosságú szerepet vállalt abban, hogy erős csapatot tudjunk építeni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: