DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Szingapúrban ment el minden

Mindamellett, hogy tisztában van azzal is, hogy sokat hibázott idén, Sebastian Vettel rámutatott, hogy Szingapúr volt az a helyszín, ahol végleg kiszálltak a világbajnoki címért folyó küzdelemből.

Sebastian Vettel tisztes távolból figyelhette a szezon vége felé, ahogy Hamilton begyűjti ötödik világbajnoki címét, miután több egyéni hibát is vétett a harc során, de szerinte nem csak ezen úszott el az ő végső sikere.

„Nem csak egy adott pillanatra kell gondolnunk, hanem az egész évre. Arra a temérdek munkára, próbálkozásra, amely elkísért bennünket az előző év végétől egészen mostanáig” – mondta Vettel az F1.comnak. „Azt gondolom, megvoltak a magunk lehetőségei, a legtöbbjét ki is tudtuk használni, volt néhány olyan is, amit nem, de összességében azt szűrhetjük le, hogy nem voltunk elég jók.”

„Számomra a kritikus pont Szingapúrban érkezett el. Onnantól kezdve néhány versenyen keresztül képtelenek voltunk tartani a lépést a Mercedes tempójával. Ezen túl is történt még néhány dolog, ami nem minket segített, így nem tudtuk megszerezni a maximális pontszámot, a hibáink, illetve a hibáim miatt” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.



Lewis Hamilton számára örök emlék marad a szingapúri időmérőn futott köre, és neki is megvan a maga nézőpontja a Ferrari elleni küzdelemről: „Az, hogy idén erre a teljesítményre legyek képes, a legnehezebb szezonommá tette 2018-at. Emelnem kellett a szintet, hiszen egy négyszeres világbajnok ellen küzdöttem, aki egy borzasztóan gyors autóban ült. Szerencsére a hatalmas csapatmunkával a magunk javára tudtuk fordítani a bajnokság állását.”

„Összességében elégedett vagyok. Semmi másra nincs most szükségem, csak élvezni akarom a pillanatot és beleélni magam. Ha arra gondolok, hogy akárcsak Fangiónak – aki szintén ötszörös győztes – ugyanannyi világbajnoki címe van, mint nekem, és számomra ő a versenyzők atyja, szinte nem is hiszem el.”

A fogadóirodáknál 2019-ben is Hamilton-Vettel összecsapásra számítanak a leginkább, de kérdés, hogy mire lesz képes a Red Bull a Honda oldalán, illetve meg tud-e újulni Valtteri Bottas, hogy Charles Leclerc-ről már ne is beszéljünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: