DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon egészen ikonikus rajtszámot választott

Négy hete már, hogy eldőlt, a Toro Rosso Alexander Albont szerződtette Danyiil Kvjat mellé 2019-re. A thaiföldi újonc a rajtszámának is olyat választott, amivel sokan híresek lettek már a sportban.

Egyedül a Toro Rosso újoncának választott számáról nem tudtunk eddig semmit, most azonban lehullt a lepel, Alexander Albon a 23-ast szeretné sikerre vezetni a Formula-1-ben. A Formula-2-ben versenyképesnek mutatkozó pilóta jövőre első szezonját tölti a száguldó cirkuszban.

A 23-asnak nagy értéke van a sportolók körében, olyan szupersztárok vitték sikerre, mint David Beckham, LeBron James, vagy talán a legtöbb sportrajongó által ehhez a számhoz köthető híresség, Michael Jordan.

Azért Albonhoz is több szállal kötődik a huszonhármas. Március 23-án született, ráadásul hat nappal a jövő évi szezonnyitó futamot követően tölti majd be a huszonharmadik életévét. 2012-ben csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához a Formula Renault 2.0 Európa Kupában.

Jövőre már nem ötössel, hanem huszonhármassal versenyez Albon


Az első közös évad nem sikerült túl fényesre, így Alexander Albont menesztették a pilótaprogramból, de ez sem vette el a kedvét az autóversenyzéstől és tovább harcolt. 2016-ban a GP3-ban Charles Leclerc mögött a második helyet szerezte meg, majd felkerült a Formula-2-be, ahol két szezont töltött el. Először az ART Grand Prix-nél próbált szerencsét, idén pedig a DAMS színeiben versenyzett és végül négy győzelmet aratva, nyolc dobogós hellyel kiegészítve végül a bajnokság harmadik helyén végzett.

Eredményei és remek hozzáállása újra felkeltette a Red Bull érdeklődését és a fiókcsapathoz hívta pilótának 2019-re, a thaiföldi versenyző pedig nem is habozott. Vajon a Formula-1-ben is sikerre viszi a huszonhármast? A ’80-as évektől jó egy évtizeden át a Minardihoz köthettük ezt a rajtszámot, leginkább Pierluigi Martinihez. A sors furcsasága, hogy a Toro Rosso gyakorlatilag a Minardi utódjának tekinthető 2006 óta, mivel a Red Bull a faenzai istállót vásárolta fel nagyjából tizenhárom évvel ezelőtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: