DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eldőlt: Hartley megy, újonc érkezik a Toro Rossóhoz

A Red Bull fiókcsapata is bejelentette 2019-es pilótapárosát – Brendon Hartley sorsa megpecsételődött, Danyiil Kvjat mellé egy újonc kap lehetőséget a csapatnál. Már csak egy hely kiadó a mezőnyben.

Teljesen új párossal vág neki a Toro Rosso a Formula-1 2019-es szezonjának – derült ki a csapat legutóbbi sajtóközleményéből. A Red Bull „b” csapata Danyiil Kvjat mellé a korábban már élő Formula-E-s szerződéssel rendelkező, idén Formula-2-ben versenyző Alexander Albonnal írt alá.

 albon-portrait-2018-f2



„Albon figyelemre méltó szezont teljesített a Formula-2-ben, négy futamot nyert meg, és harmadik lett a bajnokságban. Érettségét előzései bizonyítják, így készen áll az F1-re. Danyiil és Alex egy fiatal, erős, versenyképes párost alkot majd” – idézte a közlemény a csapatfőnök Franz Tost szavait.

„Nagyszerű érzés, hogy jövőre a Formula-1-ben versenyezhetek” – örvendezett Albon. „Formulaautós karrierem során voltak hullámzó időszakaim: 2012-ben elváltak útjaink a Red Bull-lal, így tudtam, hogy az F1-es debütálásom sokkal nehezebb lesz. Nagyon keményen dolgoztam minden alkalommal, amikor autóba ültem. Óriási köszönet a Red Bullnak és Dr. Helmut Markónak, amiért kaptam egy második esélyt. Mindig is benzinvérű voltam, az első versenyem óta a Formula-1 volt az álmom. Hihetetlen, hogy kaptam egy ilyen esélyt.”

Albon érkezésével a Toro Rosso idei párosa teljesen kicserélődik, Pierre Gasly az anyacsapathoz igazolt, Brendon Hartley-nak pedig nem maradt helye a csapatnál.

A Formula-1 2019-es mezőnye:

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Charles Leclerc
Red Bull-Honda: Max Verstappen, Pierre Gasly
Renault: Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg
Haas-Ferrari: Kevin Magnussen, Romain Grosjean
McLaren-Renault: Carlos Sainz, Lando Norris
Force India-Mercedes: Sergio Perez, Lance Stroll*
Sauber-Ferrari: Kimi Raikkönen, Antonio Giovinazzi
Toro Rosso-Honda: Danyiil Kvjat, Alexander Albon
Williams-Mercedes: Robert Kubica, George Russell

*még nem hivatalos

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: