DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko odaszólt a Renault-nak

A szétválás óta folyamatosan megy az adok-kapok a francia motorgyártó és a Red Bull istállója között. Ezúttal Helmut Marko szólt be Renault-nak, mondván, hogy velük nem volt esélyük a vb-címre.

A Toro Rosso mellett 2019-ben már a Red Bull is Hondával fog menetelni, és az energiaitalos alakulat nagyon bizakodó az együttműködést illetően. A Renault-val az utóbbi időben megromlott a viszonyuk, és Cyril Abiteboul többször hangoztatta: szerinte a Honda még mindig mögöttük jár motorerőben.

2018-ban négy győzelem írható fel a Red Bull számlájára, de nagy részük olyan helyszínen született, ahol nem az erőforrás számít, és a bajnoki címért gyakorlatilag nem tudott küzdeni az istálló. 

Helmut Marko, a Toro Rosso vezetője elmagyarázta, miért nem vehette fel a Red Bull a versenyt a két nagycsapattal: „Egy ponton már világossá vált, hogy a Renault nem tud nekünk győztes motort szállítani. Az ő költségvetésükkel nem is várható el, hogy felvehetik a Ferrarival és a Mercedesszel. Világos volt, hogy tennünk kell valamit.”

 marko-beszolt-a-renault-nak



„Most először történetünk során gyári motorral rendelkezünk. Egy fejlődési folyamatban vagyunk benne, és ami eddig történt, az jó a Red Bull Racing és a Toro Rosso számára a következő szezont tekintve.”

Az osztrák szakember szinte biztos benne, hogy jövőre már akár a Renault előtt járhatnak a japán együttműködésnek köszönhetően: „A Honda erőforrása általában véve fejlődik, de van pár néhány büntetés is a számlánkon, mert mindig ki akartunk próbálni valami újat. A szimulációinkból viszont az látszik, hogy most már sokkal jobb lenne a teljesítményünk a jelenlegi Honda motorral. Ezen el kellene gondolkodni, Mr. Abiteboul, és meglátjuk, mi lesz jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: