DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért utálja Vettel a közösségi médiát

Sebastian Vettel az egyetlen Formula-1-es pilóta, aki egyáltalán nincs jelen a közösségi oldalakon. Úgy véli, a valósághoz képest éppen az ellenkezőjét mutatja a világ számára.

A négyszeres világbajnok német pilóta egyáltalán nem kedveli a közösségi oldalakat és nem is vesz részt az interneten való kapcsolattartás ilyen formájában. Úgy gondolja, a különböző platformok a szórakoztatást szolgálják és nem az információkról szólnak.

Az üzleti közösségek, a digitális forradalom teljesen megváltoztatta a világot, az információk és a hamis információk is gyakorlatilag viharos sebességgel képesek elterjedni. Még a csendes, a divatot kevésbé szem előtt tartó Kimi Raikkönen is rákapott az Instagramra nemrég, de még ez sem győzte meg Vettelt arról, hogy csatlakozzon akár a Twitterhez, akár az Instagramhoz, vagy bármely hasonló oldalhoz.

Vettel nincs egy közösségi oldalon sem, Raikkönen már igen


„Ezek a platformok pontosan az ellenkezőjét teszik annak, mint amit ígérnének. Nem a reális képet mutatják. Ha valakinek például többmillió követője van, onnantól egyáltalán nem kerül ki tőle cenzúrázatlan fénykép” – magyarázta Sebastian Vettel az Auto Motor und Sport című lapnak. 

„Ezeket az embereket a televízióból már ismerik. A magamutogatásról és a pénzről szól ez is. A felhasználó semmi új információt nem tud meg, így ez egyszerűen átesik a szórakoztatás kategóriájába. Nincs szükségem arra, hogy ilyen módon kommunikáljak. Miért kellene tudatnom az emberekkel, hogy éppen hol vagyok? Ugyanakkor senkit nem akarok kritizálni, akik így tesznek.”

„Mindenki rendelkezik azzal a szabadsággal, hogy azt tegye, amit csak akar, de én ennek nem szeretnék részese lenni. A technológiai fejlődés ugyanakkor kikerülhetetlen. A sport világában is, elég arra gondolni, hogy a számítógépek milyen hatalmas mértékben segítenek nekünk. Csak ezek segítségével vagyunk képesek ezeket a fantasztikus versenyautókat megépíteni. Hogy vajon hova fejlődnek a jövőben, érdekes lesz látni. De a döntés a miénk, hogy mi magunk mennyire szeretnénk benne lenni ebben a digitális világban” – tette hozzá Vettel, aki 2018-ban komoly esélyese volt a világbajnoki címnek, de az évad második felében jóval többet hibázott és a Ferrari teljesítménye is hosszú heteken át visszaesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: