DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vandoorne: Megkönnyebbültem, hogy nincs több időmérő

A belga pilótával feltörölte a padlót az idei időmérőkön Fernando Alonso, aki mind a 21 alkalommal legyőzte csapattársát, így nem csoda, hogy Vandoorne örül neki, hogy idén nincs több kvalifikáció.

Stoffel Vandoorne mindössze a 18. helyet szerezte meg a szombati időmérő edzés során, így három hellyel indulhat majd csapattársa mögül. 2008 óta ez az első alkalom, hogy egy pilóta minden egyes alkalommal megverte a csapattársát. Ugye kitaláljátok ki volt az? Hát persze, hogy Fernando Alonso, még Nelson Piquet Jr. mellett, a Renault-nál.

„Ha lehetek őszinte, eléggé megkönnyebbültem, hogy ez volt az utolsó időmérő. Nem voltunk valami klassz formában az egész évben. De én jól éreztem magamat az autóban, és vasárnap még lesz egy utolsó versenyem, amiből megpróbálom majd a legtöbbet kihozni” – idézi Vandoorne-t a Motorsport.com.



„Jól szórakoztam, és csak ez számít. Még mindig nagyszerű érzés vezetni ezt az autót, bár ha felnézünk az eredményjelzőre, akkor nehéz élvezni ezt az egészet, de én nagyszerűen éreztem magam. Az utolsó versenyemet szeretném annyira kiélvezni, amennyire csak lehetséges. Másrészről persze alig várom, hogy meglássam a kockás zászlót, és új fejezetet kezdhessek az életemben” – utalt rá a belga, hogy jövőre a Formula-E-ben fog indulni.

Vandoorne 2013 óta volt tagja a McLaren junior-programjának, és debütáló évében megnyerte a Gp2-t is, miközben megdöntötte az újoncok által aratott legtöbb győzelem rekordját is, majd 2017-től lett a wokingiak F1-es pilótája, ám ez a kaland sajnos nem úgy sikerült számára, ahogyan azt mindenki várta volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: