DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Bátorító a Honda fejlődése

Utolsó versenyhétvégéjére készül az energiaitalos alakulat a Renault-val Abu Dhabiban, és Christian Horner úgy érzi, jót fog tenni csapatának az, hogy jövőre már Hondával mennek.

Nem teljesítettek rosszul a Red Bull pilótái a pénteki szabadedzéseken, és akár még a dobogót is elcsíphetik utoljára a Renault-val. Daniel Ricciardo kifejezetten szeretné ezt elérni, mivel neki ez az utolsó lehetősége a csapat színeiben a bizonyításra.

Christian Horner is érzi, hogy jól szerepelhetnek a szezonzárón: „Az autó az utolsó szektorban nagyon erős, így ott kell felzárkóznunk, mivel az egyenesekben sok időt veszítünk. Bátorító, hogy a hosszú etapos tempónk jónak tűnik. Úgy tűnt, nincs meg az a gumikopás nálunk, amire a Mercedes és a Ferrari panaszkodott, ez pedig jót jelent vasárnapra.”

„Ott tartunk, ahol négy hónappal ezelőtt, ahonnan kezdve hatalmas fejlődésnek indultunk. Jövőre szabályváltozásokkal kell szembenéznünk, az első szárnyak teljesen másik lesznek, ami az autó viselkedésére is ki fog hatni.”

 redbull-a-honda-fejlodeserol-2018



„Nagyon bátorító látni a Honda fejlődését. Hónapról hónapra csökkentik a különbséget a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest. A Renault is egyértelműen fejlődött a C-specifikációjú motorjával, és úgy gondolom, ez pozitívum lehet nekik. Amiben biztosak vagyunk, hogy a motorváltással remélhetőleg még inkább fel tudunk zárkózni erre a csoportra (Mercedes és Ferrari)” – folytatta a pozitívumokkal és a célokkal a brit szakember.

„Nyilván a motorokat már futattuk a próbapadon, a váltót és hasonló dolgokat is próbálgattunk, de az első alkalom, amikor valóban feldübörög, az csak februárban fog eljönni. Azt mondtuk, hogy építsék meg a legjobb motort, amit tudnak, aztán pedig tájékoztassanak, milyen legyen a hűtő mérete. Az, ha folyamatosan a lóerőkért mennek, természetesen csapda lehet számukra” – zárta a Red Bull csapatfőnöke a hondás együttműködéssel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: