DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo: A gumikopás előnyünkre lehet

Utolsó hétvégét teljesíti a Red Bull színeiben az ausztrál, így nem csoda, hogy törekszik egy erős eredményre a szezonzárón: a gumikezelés adta lehetőségekkel élne, és a dobogón ünnepelne vasárnap.

Nem is annyira elképzelhetetlen ez a cél az ausztráltól, hiszen remekül teljesített ő és csapattársa is a pénteki második szabadedzésen. Bár ebből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, Daniel Ricciardo magabiztos lehet a szombati nap előtt.

Ez látszik is az ausztrál pilóta nyilatkozatán: „Elég jó pénteket zártunk, és mindkét autó remekül ment. Remélhetőleg ez marad a helyzet szombatra is, mert nagyon közel vagyunk jelenleg.”

Ricciardo szerint ez lehet csapata előnye a többiekhez képest: „Nyilván a gumik eléggé kopnak ebben a hőségben, de ez segíthet minket, és ez a hiperlágyakra jellemző a leginkább. Általában jó formában vagyunk, ha nem a legjobbak, ha a gumikról van szó, így fontos lesz, hogy ezt tartsuk, és éljünk ezzel az előnnyel a verseny közben.”

 ricciardo-abu-dhabi-szabadedzes-2018



„Erősnek tűntünk a hosszú etapokon, és bár még van min dolgozni az egykörös tempóban, izgalmas, hogy még van potenciál az autóban.”

Az ausztrál elvárásaival zárta nyilatkozatát: „Monaco óta reménykedek egy erős hétvégében, és most ez az utolsó lehetőségem a csapattal, így ezt jelenleg még jobban akarom. Még csak péntek van, így nem tudhatom, mit várhatunk a versenyen, de remélhetőleg valahol a dobogó környékén lehetünk, ha jól teljesítünk az időmérőn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: