DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Hamilton: Nem szeretem az 1-es számot

Az első szabadedzésen Lewis Hamilton autóján az 1-es rajtszámot figyelhettük meg, de a brit elárulta, hogy ezután is kedvencét, a 44-est kívánja használni, elmondta, miért használta most az egyest.

Az Abu Dhabiban rendezett utolsó Formula-1-es hétvége első szabadedzésen szokatlan látvány tárulhatott a rajongók szeme elé, Lewis Hamilton ugyanis, bár korábban már négyszer is világbajnokként volt a mezőny tagja, mercedeses pályafutása során először az egyes számot viselte Mercedesének orrán. Egyszeri alkalom volt és meg is kapta rá az engedélyt, az FP2-n azonban újra a jól megszokott 44-est láthattuk az Ezüst Nyílon.

Miért csak ilyen rövid ideig helyezték az autóra a világbajnoknak kijáró egyes számot? „Én személyesen egyáltalán nem szeretem az egyest. Csak egyetlen edzés erejéig használtuk, ez nem jelent hosszabb távon semmit” – nyilatkozta Lewis Hamilton Abu Dhabiban.

„Egyetlen oka volt, hogy ezúttal így tettem. Már hat éve vagyok a csapatnál, évek óta mindkét világbajnoki címet besöpörjük, de soha nem volt egyes rajtszám az autón (Rosberg is rögtön visszavonult, miután világbajnok lett), úgy gondoltam, ez nagyszerű alkalom lenne, hogy egyszer megtegyük.”

Hamilton Mercedesén egyes rajtszám, ilyet sem láthattunk korábban


„Emlékszem, a McLarennél már viseltük az egyest, amikor Jenson Button a Brawn istállóval megnyerte a világbajnokságot, majd átigazolt hozzánk és magával hozta az egyes számot is (2009-ben éppen Hamilton McLarenjén virított a világbajnoknak járó 1-es). A Mercedes mérnökei és a szerelők is kérdezgették tőlem egyszer, hogy valamikor én is megteszem-e.”

„Úgy gondoltam, remek lenne, ha egyszer az én autómra is felkerülne a világbajnoknak járó rajtszám, legalább elkészíthettük róla a fényképeket, amire nagyon büszkék lehetünk, hogy mi voltunk az elsőszámúak.”

Vajon később használni fogja tartósabban is? „A 44-es a különleges számom, a csapattagok fel is hívták arra a figyelmem, hogy már számukra is sokat jelent ez. Amikor például a 44-es busszal utaznak, vagy a repülőjáraton, esetleg az ülésen keresik ezt a számunkra sokat jelentő negyvennégyest. Az életük részévé vált, ez nagyszerű számomra is” – mutatott rá Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: