DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szirotkin tisztán akar látni, jön-e Kubica

Több sajtóértesülés is egyértelműen azt állítja, hogy Robert Kubica lesz jövőre George Russell csapattársa a Williamsnél. Szergej Szirotkint nyugtalanítják a hírek, tiszta vizet szeretne a pohárba.

Napok óta változatlanul tartja magát a hír, miszerint a lengyel pilóta nyolc év kihagyás után visszatér a Formula-1-be, immáron nem kizárólag tesztpilótaként, hanem a Williamsnél állandó ülést kap a 2019-es szezonra. Egyelőre nem erősítették meg, de nem is cáfolták az értesülést, éppen ez zavarja Szirotkint, aki tisztán akar látni végre.

Az információk arról is szólnak, hogy az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén jön a nagy bejelentés, hogy az egyszeres nagydíjgyőztes jövőre egész évben bizonyíthat a grove-i istállónál. Szergej Szirotkin egyébként valóban nem teljesített valami jól, az eddigi húsz futamon egyetlen pontocskát kapart össze, azt is Romain Grosjean kizárásának köszönhette az Olasz Nagydíjon.

Igaz, a Williams horrorszerű visszaesése nyilvánvaló, 76 ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint 2017-ben, pedig már tavaly is kezdtek gyengélkedni. „Úgy szeretnék itt ülni, hogy végre minden tiszta bennem. Nem túl szívderítő olvasni a legújabb híreket (Kubica visszatéréséről) és csak nézni, mi történik. Amikor azonban az ember beül a volán mögé és versenyez, a problémák eltűnnek arra az időre” – nyilatkozta Szergej Szirotkin.

Kubica válthatja Szirotkint a Williamsnél


Hogy elfogadná-e a tesztpilótai szerepkört? Jelenleg úgy érzi, hogy nem ezért érkezett. „Természetesen most azt érzem, hogy nem állnék készen erre. Sokkal többet fektettem ebbe a szezonba, mint ami kívülről látszik. Az utolsó dolog, amit akarok, hogy végignézzem, ahogy munkám gyümölcsét más aratja le.”

„Világos, hogy ebben az évben a jövőnket építgettük, a következő szezonban már az eredmények is jönnének. Óriási csalódás lenne, ha fel kéne adnom, amin eddig dolgoztam és kilépni” – tette hozzá a fiatal orosz versenyző.

Ebből a nyilatkozatból is inkább azt szűrhetjük le, hogy kicsit sem érzi magát biztonságban a csapatnál Szirotkin, ez pedig arra enged következtetni, hogy Kubica valóban érkezhet a helyére a jövő évben. Néhány nap múlva valószínűleg okosabbak leszünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: