DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: Ennél még több jöhet a Haastól

Az amerikai istállóról elmondható, hogy dinamikusan fejlődnek és lépdelnek előre. 2017-hez képest mindenesetre nagyot ugrottak előre, és Romain Grosjean szerint ez csak egy új kezdetet jelent.

Nagy valószínűséggel a konstruktőri ötödik pozíció lesz az övéké, mivel a Renault remekül szerepelt Austinban, és az azt követő futamokon is folyamatosan pontot szerzett. Mögöttük viszont már nagyobb a szakadék, így sem a McLaren, sem pedig a Force India nem lehet veszélyes rájuk.

A Haas 2017-ben még a nyolcadik lett a konstruktőri bajnokságban, így Romain Grosjean rendkívül elégedett az alakulat szezonjával: „Nagy fejlődést értünk el a csapaton belül, és ennek még nincs vége. Ennél sokkal több jöhet a jövőben. Bármi lesz Abu Dhabi vége, büszkék lehetünk a szezonunkra” 

„Az utolsó két versenyre a dupla pontszerzés volt a célunk. Brazíliában már sikerült, ami nagyszerű a csapatnak, remek hétvégét zártunk ott. Mindenesetre a jövőt illetően meg kell néznünk, mi történt Mexikóban és Austinban, mert ott nem alakultak terv szerint a dolgok.”

 grosjean-a-csapat-fejlodeserol-2018



A francia pilótát arról kérdezték, mi a legnagyobb kihívása az idei szezonnak a csapat szempontjából: „Mint mindig – a gumik működésre bírása és az, hogy az autóból a legjobbat hozzuk ki. A modell fejlesztése sem volt egyszerű, miközben 2019-re is kellett koncentrálnunk.”

Grosjean azt is elmondta, miért szeret igazán a Haasnál versenyezni: „A légkört mondanám, ez egy igazi versenycsapat. A legjobbra törekedtünk, és arra, hogy gyorsan vezessünk. Mindenki a legtöbbet hozza ki magából azért, hogy ott tartsunk, ahol szeretnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: