DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vandoorne: Jókor hagyom itt a McLarent

Stoffel Vandoorne 2019-ben már nem lesz az F1-es mezőny tagja, és könnyen lehet, hogy nem látjuk többé a száguldó cirkuszban. A belga a jó teljesítmény mellett szeretné kiélvezni utolsó futamát.

A McLaren felfedezettje a Formula-E-ben folytatja karrierjét a HWA-nál 2019-ben, és az a szezon már decemberben megkezdődik, így Vandoorne-nak nem lesz sok ideje rápihenni a következő kihívásra.

Mindenesetre jelenleg még a McLaren színeiben kell teljesítenie egy Formula-1-es futamot, ami a hétvégén fog bekövetkezni Abu Dhabiban. A fiatal belga így búcsúzik a wokingiaktól: „Vegyes érzésekkel vágok neki Abu Dhabinak. Annak ellenére, hogy csak két évet töltöttem az F1-ben a McLaren versenyzőjeként, már öt éve vagyok a csapatnál, és a legtöbb embert itt a barátomnak nevezhetem.”

„Remek kapcsolatot építettem a McLarennel, és a csapat az életem jelentős részévé is vált. Az utolsó versenyem velük nagyon érzelmes lesz, de ugyanakkor ez a legjobb időpont, hogy búcsút mondjak karrierem ezen szakaszának.”

 vandoorne-bucsuja-a-mclarentol-2018



Vandoorne méltón köszönne el a McLarentől és az F1-től: „Szeretnék Abu Dhabiból jó eredménnyel távozni, tehát mindent be fogunk vetni, hogy kihozzuk a maximumot a hétvégéből. Jó emlékeim vannak innen a korábbi karrierem során, és igazán remek, amikor nappalból éjszakába nyúlik a verseny.”

„Izgatott vagyok a következő kihívások miatt is – ami pár hét múlva el is kezdődik – de szeretném élvezni a pillanatot az autóban és a csapattal ezen a hétvégén egy utolsó alkalommal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: