DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Hihetetlenül kiforgatták Hamilton szavait

A Mercedes csapatfőnöke kiakadt azon, hogy a média milyen szinten más színben tüntette fel Lewis Hamilton Indiáról szóló közleményét. Mostanában gyakori eset, hogy a média ferdíti az eredeti tartalmat.

A közösségi médiában gyakran előfordul, hogy hamis hírek jelennek meg és ez nem csak a Formula-1 világára igaz, hanem az élet összes területére. Legutóbb éppen Robert Kubica nevében posztoltak a Twitteren egy, a jövő évéről szóló hamis bejegyzést, még az 1996-os világbajnok, Damon Hill is bedőlt ennek. Később gyorsan kiderült, hogy a fióknak semmi köze a lengyel pilótához, de addigra már körbejárta az internetet a hír.

Az elmúlt időszakban többször is előfordult, hogy egy-egy versenyző utólag kénytelen volt pontosítani a neki tulajdonított szavakat, ugyanis nem úgy hangzottak el eredetileg, ahogy az később megjelent (például Jenson Buttonnak is akadt egy ilyen esete nemrég). Lewis Hamilton is kénytelen volt magyarázkodni most, pedig valójában semmi sértőt nem mondott sem Indiáról, sem az indiai nemzetről.

Hamilton együttérzően nyilvánult meg az indiaiakkal, mégis kiforgatták szavait


A sajtó azonban szövegből való kiemeléssel egészen más színben tüntette fel a brit szavait, ebből pedig a Mercedes csapatfőnökének már nagyon elege van. A teljes szöveg ugyanis a legkevésbé sem volt derogáló. „Elképesztő számomra, hogy már megint mennyire ki tudták forgatni Lewis szavait a sajtóban. Empátiával beszélt Indiáról és kiemelte a fájó kontrasztot a gazdag és a szegény világ között, amit utazásai során tapasztalt” – fogalmazott Toto Wolff.

„Lewis egyáltalán nem kritizálta a nemzetet, szavai megfontoltak és bajnokhoz méltók voltak. A hiba azokban az emberekben keresendő, akik megnyilatkozását teljesen más színben tüntették fel és elferdítették” – mutatott rá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: