DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hamis bejegyzés terjedt Kubicáról a neten

Lengyelország már ünnepelni kezdhette volna Robert Kubica visszatérését, ám kiderült, korai volt az öröm, csak egy hamis Twitter-bejegyzés borzolta a kedélyeket. Még egy világbajnok is bedőlt ennek.

A rajongók és a szakemberek egy részét is félrevezette egy hamis Twitter-fiókon közzétett bejegyzés Robert Kubicáról, ami egyértelműen arra engedett következtetni, hogy a lengyel pilóta nyolc év kihagyás után visszatér a száguldó cirkusz mezőnyébe a Williams istállóval. Erre egyébként tényleg valós esély van, de az interneten elterjedő hírekkel ellentétben még semmi nem dőlt el.

Ahogy arról korábban olvashattunk, a sajtó egyre biztosabb abban, hogy a 2011-ben egy raliversenyen súlyosan megsérült lengyel ajánlatot kapott a Williamstől a jövő évre és csak azért gondolkodik még ennek elfogadásán, mert a Ferrarihoz is lehetősége lenne szerződni, igaz, Maranellóba csak fejlesztőpilótaként.

Nem Kubica posztolt a Twitterre, de így is valósággá válhat a 2019-es visszatérés


Olaj volt a tűzre egy november 13-i bejegyzés, ami egy, Robert Kubica nevét viselő Twitter-fiókból származott. A képen a lengyel pilóta látható, ahogy éppen (egy korábbi szabadedzésen) vezeti a Williams-Mercedest, a szöveg pedig sokat sejtetően csak ennyi (lengyelül és angolul is): „Hamarosan…”

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill is hitt a hamis posztnak és ahhoz nagy reményeket fűzve boldogan közzétette saját hírfolyamában. Ám gyorsan törölnie is kellett ezt, amint rájött, hogy csak vicces kedvű, vélhetően reménykedő rajongók ejtették át a világot, a fiók ugyanis hamis, valójában nem Robert Kubicáé, tehát a bejegyzés is kitaláció volt.

Hill hamarosan elnézést kért a lengyelektől, ha esetleg túlzott ünneplésbe kezdtek volna. A brit világbajnok szintén a Twitteren helyesbített. A történtek ellenére a közvélemény arra számít, hogy jövőre valóban állandó pilótaként a Williamsnél visszatérhet Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: