DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel tanulni akar Leclerc-től

Ifjonc csapattárssal kell megküzdenie a négyszeres F1-es bajnoknak jövőre: a Scuderia fiatal reménysége sok nehéz pillanatot okozhat a németnek, ám az nem fél a kihívásoktól.

2019-ben végre beérik a Ferrari juniorprogramja: a 21 éves pilóta jövőre Sebastian Vettel csapattársa lesz a maranellóiaknál, előléptetésének jogosságát pedig nagyon kevesen vonták kétségbe, látva frenetikus debütálóévét a Saubernél. Akik mégis, azoknak maga a négyszeres bajnok válaszolt: „Nem ok nélkül kapott ülést” – vélekedett a német leendő kollégájáról, akit a német Motorsport-Total idézett.



Vettel biztos benne, hogy szoros csata zajlik majd közöttük, és azt sem zárja ki, hogy tanuljon a nála tíz évvel fiatalabb monacóitól. „Mindig van mit tanulni, akkor is, ha fiatalabb, vagy idősebb a csapattársad, esetleg kevesebb versenyt teljesített, mint te” – tette hozzá. „A Ferrari helyzete nagyban emlékeztethet a 2006-os szezonra, amikor a Scuderia szintén a Saubertől léptette elő Felipe Massát a hétszeres világbajnok Michael Schumacher mellé. „Szinte bedobtuk az ajtón, és azt mondtuk, csináld!” – emlékezett vissza egykori a brazil egykori versenymérnöke, Rob Smedley, aki jövőre már nem a Williams csapatát fogja erősíteni.

A mérnök szerint egykori alakulatának konkrét terve van arra, hogyan szoktassa hozzá Leclerc-t a Ferrari környezetéhez. „Nagy elvárásokat támasztanak majd vele szemben, de ő az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetsége, jó nézni, amit csinál, megérdemli a helyét – amíg a Ferrari megfelelően kezeli, sikeres lehet” – fogalmazott Smedley. Ebben a folyamatban kulcsszerep juthat a veterán Jock Clearnek, aki versenymérnökként fogja segíteni az ifjú pilótát a következő szezontól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: