DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rob Smedley távozik a Williamstől

A szezon végén mennie kell a teljesítményért felelős igazgatónak - a csapat a legjobbakat kívánta neki, de 2019-től már külön utakon folytatják.

Hivatalos közleményben tudatta hétfő délelőtt a Williams F1-es istállója, hogy távozik a csapattól Rob Smedley, a teljesítményért felelős igazgató. Smedley 2014-ben érkezett a grove-iakhoz a Ferraritól és nagy szerepet játszott abban, hogy konstruktőri harmadik helyeket szerzett az istálló - idén ő már a harmadik áldozata a gyenge szereplésben, a vezető tervező Ed Wood és az aerorészleg vezetője, Dirk de Beer után.

smedley



"Élveztem a Williamsnél töltött időmet, a csapat nagy változáson ment keresztül az érkezésem óta és örülök, hogy ennek részese lehettem. A Williams különleges csapat az F1-en belül és biztos vagyok benne, hogy a meglévő tehetséggel jobb dolgokat fog elérni. A csapat mindig közel lesz a szívemhez, de húsz éves F1-es munka után úgy érzem, hogy itt az ideje reagálni a dolgokra. Várom, hogy több időt tölthessek a családommal, mielőtt a jövőmről döntök" - mondta Smedley.

"Megtiszteltetés, hogy Rob nálunk dolgozott az elmúlt négy évben, a személye és a munkája is hiányozni fog. Akkor érkezett hozzánk, amikor a teljesítményünk nem volt jó és hálásak vagyunk neki azért, mert meglátta bennünk a potenciált, hogy megfordítsuk a dolgokat. A legjobbakat kívánjuk neki és köszönjük az idejét, a szenvedélyét és a mentalitását, amit a Williamsnek adott" - mondta erről Claire Williams csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: