DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az egész F1-es paddock egyik legrutinosabb mérnökét kapja meg Leclerc 2019-re

Leclerc hamarosan már első ferraris szezonjára készülhet, a lehető leghatékonyabb átmenetben pedig a Ferrari egy rutinos vén rókát rendelt ki mellé, hogy segítsen neki tapasztalatával: Jock Cleart.

A Ferrari juniorprogramjának növendéke, Charles Leclerc mindössze egyetlen, egyelőre nem is teljes szezont töltött eddig a Formula-1-ben, mégis, sokakat le tudott nyűgözni kiváló eredményeivel, amihez nyilvánvalóan hozzájárult az is, hogy a Sauber rengeteget fejlődött 2017-hez képest.

Ami Leclerc számára még fontosabb lehet, az az, hogy nem csak a szakírókat, illetve a szurkolókat győzte meg teljesítményével, hanem a Ferrarit is, amely szokásával ellentétben ezzel a minimális tapasztalattal is beülteti a monacóit az egyik autóba 2019-re.

A beilleszkedésben és a tempó lehető leggyorsabb felvételében a Ferrari Leclercet egy olyan mérnökre bízta, aki az elmúlt két évtizedben igazán nagyformátumú versenyzőkkel dolgozott együtt: Jock Clear Michael Schumachert, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is kiváló eredményekhez segítette az évek során.

00118016_349



Kimi Raikkönen távozásával egyébként vélhetően nagy átalakulás várható a Ferrari háza táján, könnyen elképzelhető, hogy más szerepet kap a Jégember eddigi versenymérnöke, Carlo Santi is, így az még egyelőre nem teljesen tisztázott, mi lesz pontosan Clear szerepe a garázs Leclerc felőli oldalán, egy biztos: szoros lesz a munkakapcsolat.

Az például nem biztos, hogy Clear egyenesen a versenymérnöke lesz-e Leclercnek. „Nincs még véglegesítve minden, de az biztos, hogy nagy szerepem lesz a vele dolgozó szakemberek munkájában. A tisztséget, a munka konkrét megnevezését egyelőre még nem döntöttük el” - válaszolt Clear az újságírók, többek között a Motorsport.com portál kérdéseire Brazíliában.

„Az nagyon valószínű, hogy közelebb leszek a munka sűrűjéhez, mint lettem volna, vagy voltam is Kimi vagy Seb esetében eddig.”

Clear bízik abban, hogy tud segíteni Leclercnek. „Nagy a tapasztalatom fiatal versenyzőkkel, de tapasztaltakkal is. Charles-nak igyekszem majd mindenben megkönnyíteni az életét annak érdekében, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni egymásból az elkövetkezendő néhány évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: