DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton rajtbüntetést kaphat az idényzárón

A brazíliai motorhiba nagy valószínűséggel károsította az erőforrást, így esélyes, hogy a világbajnoknál ki kell cserélni az erőforrást Abu Dhabiban. Kész csoda, hogy legutóbb eljutott a célig.

Úgy tűnik, két út áll Lewis Hamilton előtt a szezonzáró hétvégén. A Brazil Nagydíjat ugyanis meghibásodott motorral nyerte és bár a mérnökök egyelőre nincsenek tisztában az egység károsodásának mértékével, valószínűleg nagy kockázat lenne ugyanazzal az erőforrással nekivágni a sivatagi helyszínen is.

Küszöbön állt a kiesés, de a beállítások folyamatos változtatgatásával sikerült elérnie a Mercedesnek, hogy a motor kibírja a célig. Azt már tudják, hogy károsodott az egység, ugyanakkor még nem tudják, pontosan milyen mértékben. Mivel Hamilton már jó ideje a harmadik erőforrást használja, így büntetés nélkül nem kaphat újat, ez a rajtrácson történő visszasorolással járna.

Kibírta a motor, de Abu Dhabiban valószínűleg gondokat okozhat


További lehetőség az ötszörös világbajnok számára, hogy az idén használt első vagy második motort szerelik vissza, ám ez is aggodalomra adna okot, ugyanis mindkét aggregát már hét-hét versenyhétvégét teljesített az év korábbi szakaszában, ráadásul a teljesítménye is gyengébb.

Interlagosban elég komoly problémával néztek szembe a verseny második felében. „Itt nem egyetlen változtatásról volt szó, hanem rengetegről, ami a futam utolsó 40-50 körös időszakát érintette. Sikerült eljuttatnunk a célig az autót, ami fantasztikus teljesítmény. Egészen biztos, hogy károsodást szenvedett a motor, de még nem tudjuk, pontosan mekkorát. Abu Dhabiig még eldöntjük, melyik utat választjuk Hamiltonnál” – ismerte el a Mercedes stratégiai főnöke, James Vowles.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: