DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Alonso még ma is világbajnoki címeket nyerhetne

A Force India versenyzője, Sergio Perez szerint Fernando Alonso távozása jól mutatja, mennyire nincs jó helyzetben az F1, szerinte ugyanis a spanyol egy megfelelő autóval még most is világbajnoki címekért harcolhatna.

Fernando Alonso a szezon végén távozik az F1-ből, és ha vissza nem is vonul, az átlagszurkoló számára valószínűleg az eddiginél jóval kevésbé lesz szem előtt azzal, hogy „csak” a WEC-ben, valamint az IndyCar legfőbb versenyén, az Indy 500-on versenyez majd 2019-ben.

Az utóbbi néhány évben sokan felrótták már kritikaként, hogy a modern Formula-1-ben talán minden eddiginél jobban számít az, hogy ki milyen autóban ül, valamint hogy óriási a különbség a Ferrari-Mercedes-Red Bull trió és a mezőny többi része között, ebben pedig évekre megkövesednek az erőviszonyok.

Ebbe a táborba tartozik a Force India rutinos mexikói versenyzője, Sergio Perez is, aki nagyon sajnálja Alonso távozását - szerinte a spanyol még mindig nagy dolgokra lenne képes megfelelő eszközökkel a kezében.

00118005_041



„Sokat vesztünk vele” - szögezi le Perez. „Ez mutatja azt, mennyire nem működik jól az F1. Ott van az F1-ben a mezőny egyik legjobb pilótája, erre a mezőny közepén vagy végén kell harcolnia. Ha betennénk őt egy erre alkalmas autóba, még mindig világbajnok lehetne.”

Persze Alonso még mindig szerencsésebb, mint Perez, aki bár kifejezetten régóta van az F1-ben, nyerni azóta sem tudott. „Ez van, egy hajóban evezünk mindannyian. Neki szerencséje volt, ugyanis ült olyan autókban, amivel futamokat és vb-címeket lehetett nyerni. Megérdemli, hogy ennyi mindent elért, sok sikert kívánok neki a továbbiakban is. Aztán ki tudja, lehet, hogy később még vissza is tér. Zseniális pilóta, nagyszerű személyiséggel, aki imádja a versenyzést. Nagyon tisztelem azért, amit az F1-ben elért, de azért is, amit a többi sorozatban igyekszik elérni. Nagy kár, hogy nem versenyez velünk jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: