DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem mondott le a Liberty egy második amerikai versenyről

Bár a Liberty Media regnálásának első új versenyhelyszíne Vietnám lett, az F1-et vezető csoport nem tett le a kezdetektől meglévő vágyáról, egy második amerikai futamról.

Nemrég bejelentette először az ország, majd maga a Liberty Media is, hogy az ő vezetésük idején a Formula-1 első új helyszíne Vietnám lesz, majd 2020-ban, egy városi pályával. A majdnem százmilliós ország ezzel (időben legalábbis) megelőzött két olyan nemzetet, amelyek sokkal inkább benne voltak a köztudatban egy esetleges jövőbeli versenyrendezést illetően: Hollandiát és az Egyesült Államokat.

A Liberty tervei között régóta szerepel az, hogy egy második versenyt vigyen az Egyesült Államokba, leginkább azért, mert szerintük a sorozat az Államokban sosem tudta igazán megvetni a lábát. Ezzel kapcsolatban az eredeti tervek még 2019-re vonatkoztak, és bár ez most némileg eltolódott, el nem sikkadt.

00118011_340



Chase Carey a Speed Weeknek így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „A terv továbbra is az, hogy legyen egy második verseny az USÁ-ban. De nem csak Miami van képben, bár igaz, az övék egy nagyszerű projekt. Folynak a tárgyalások, többféle érdeknek kell egyfelé mutatnia, ehhez pedig némi időre van szükség.”

Carey-ék úgy érzik, el is férne a versenynaptárban egy második jenki verseny, ezt pedig a már meglévőre, illetve annak kísérőprogramjaira alapozzák. „A szurkolói fesztivál nagyszerűen sikerült. Ez is egy lépés volt az újabb verseny felé az országban.”

A Liberty szép lassan a saját képére formálja a naptárat, ebben viszont több tradicionális helyszín veszélybe került. Silverstone könnyen elképzelhető, hogy 2019 után nem rendez több Brit Nagydíjat, de ugyanígy évek óta a levegőben lóg Franciaország és Németország futama is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: