DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappent nem érdekli, hányadik lesz év végén

Max Verstappennek reális esélye maradt arra, hogy Valtteri Bottas és Kimi Raikkönen előtt a harmadik helyen végezzen év végén. A Red Bull-pilótát azonban kizárólag az első helyezés érdekli.

Az év elején rettentően gyengén kezdő, de Monaco után fokozatosan beleerősödő Max Verstappen olyan szorgosan gyűjtögeti a pontokat, hogy év végén akár a legjobb háromban is végezhet. Az elmúlt hét futamból öt ízben ünnepelhetett a dobogón, legutóbb Mexikóban a legtetején.

Mindössze húsz egység a lemaradása Kimi Raikkönen mögött, ami az utolsó két futamon még behozható, ha a finnel történne valami. Előtte tanyázik még Valtteri Bottas is, aki tizenegy ponttal előzi meg jelenleg a fiatal hollandot. Ugyanakkor egy interjú során Verstappen elárulta, hogy őt egyáltalán nem érdekli, hogy harmadik vagy ötödik lesz év végén, csak az első hely lebeg a szeme előtt.

A Red Bull hollandját nem érdekli, hogy Raikkönen és Bottas előtt végez-e év végén


„Hogy komolyan érdekel-e, hogy év végén harmadik lehessek az összetett pontversenyben? Egyáltalán nem. Az egyetlen helyezés, ami számít, az az első. Az, hogy második, harmadik vagy más pozícióban végzek, számomra teljesen mindegy” – reagált Max Verstappen a Sky Sports kérdésére.

„Riválisaink összességében jobb csomaggal rendelkeztek, mint mi, ráadásul az első hat versenyhétvégém nem sikerült valami bámulatosra. Igen gyakran Bottas és Raikkönen másodikként és harmadikként végeztek a versenyeken, mi pedig a negyedik-ötödik helyeket tudtuk csak hozni” – tette hozzá Verstappen.

Brazíliában ismét versenyképesnek tűnik a Red Bull, elképzelhető, hogy a pole-pozícióért is harcba indulhat Max Verstappen. Eddigi pályafutása során még soha nem szerzett első rajtkockát a holland, pedig még mindig az F1 történetének legfiatalabb pole-pozíciós pilótája válhatna belőle, ha Interlagosban sikerülne ez a bravúr.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: