DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a problémák ellenére elégedett

Max Verstappen pénteki napját olajszivárgás nehezítette, amely miatt a második szabadedzés első felében nem is tudott kimenni, ennek ellenére elégedett az RB14-essel az első nap után.

Verstappen Red Bull-jának motorjában olajszivárgás ütötte fel a fejét, mely Christian Horner szerint nem most alakulhatott ki, hanem még Mexikóban kezdődhetett, ami elképesztően szerencséssé teszi a mexikóvárosi győzelmet.

„Az első szabadedzés végén ütötte fel a fejét a probléma, amely a szivárgást okozta. A srácok azonnal nekiláttak, és felfedeztek egy repedést, amely felelős a problémáért. Úgy gondolják, hogy még Mexikóban kezdődhetett a dolog, ami még szerencsésebbé teszi az ottani diadalunkat.”

A technikai probléma ellenére Verstappen elégedetten nyilatkozott a pénteki napot követően: „Noha problémánk adódott, összességében elégedett vagyok az autóval, azt hiszem az első szabadedzésen mindenki láthatta, hogy kiváló az autó egyensúlya. Kár, hogy a második edzés elején nem tudtam kimenni, így egy kissé elcsúsztunk a programunkkal.”



„Igazából nem gondolnám, hogy a pole-ért harcolhatnánk, szóval nem számít, de az autó egyelőre jónak tűnik. A hosszú etapokon rendkívül elégedett voltam, de van néhány dolog, amin még javítanunk kell, és biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog.”

Verstappen ezután arra is kitért, hogy a szezon közepe óta egyre jobb és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt: „Nem arról van szó, hogy most jobban érezném magam az autóban. Szerintem egyszerűen csak annyi volt a gond, hogy elérhetetlen célokat tűztem ki magam elé. Monaco után azért sikerült összeszednem magam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: