DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wehrlein is a Ferrari fejlesztő pilótája lehet

Korábban Robert Kubicát hozták szóba a Ferrarival, mint lehetséges fejlesztési pilótát, most azonban a Mercedes korábbi reménységére, Pascal Wehrleinra vetette ki a hálóját a Scuderia.

Az olaszországi Motorsport szakportál értesülései szerint a Ferrari szeretné megszerezni Pascal Wehrelint, hogy a szimulátorban segítse őket az autó fejlesztésében. Továbbá azt is tudni vélik, hogy amennyiben Kubicának nem sikerül versenyzői ülést kerítenie 2019-re, nem fognak közülük választani, hanem mindkettejüket leigazolják.

Korábban Danyiil Kvjat töltötte be ezt a pozíciót a Ferrarinál, azonban jövőre visszatér a Toro Rossóhoz, így az olaszoknak új fejlesztési pilótára lesz szükségük. Pascal Wehrlein arra is sokáig esélyes volt, hogy a Toro Rosso másik ülését megszerezze, de végül a Mahindra Formula-E csapatához igazolt, miután megszűnt minden kötelék közte és a Mercedes között, akik 2012 óta egyengették útját.

Újra beindulhat Wehrlein F1-es karrierje


Továbbá a Motorsport úgy tudja, hogy ezzel az állással együtt a Sauber tartalékversenyzője is lehetne a német pilóta. Leginkább azért érdeklődhet ennyire a Ferrari Wehrlein iránt, mivel sok információval rendelkezhet a Mercedes technikai megoldásairól, amivel segíthetné a Scuderiát abban, hogy jövőre végre legyőzzék az Ezüst Nyilakat.

Wehrlein előtt pedig Charles Leclerc példája lebeghet, aki idén mutatkozott be az F1-ben, a Sauber színeiben, jövőre pedig máris a Ferrariban fog ülni. Pascal Wehrlein még mindig csak 24 esztendős, így van még ideje újra nekifutni az F1-es kalandnak, amely ezúttal lehet, hogy sokkal jobban sikerül majd számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: