DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Force India: Irány a legjobb három

Otmar Szafnauer 2019-re nem kisebb célt tűzött ki a Force India számára, mint a konstruktőri dobogót év végén. Lawrence Stroll is utol szeretné érni az élen lévőket.

Sokáig az sem volt biztos, hogy az idei évet be tudja fejezni a rózsaszín alakulat, azonban Lawrence Stroll érkezésével megmenekült az anyagi csődtől az istálló, és már nem is csak a közeljövőre vannak terveik.

„Lawrence Stroll nélkül augusztusban már nem is tudtunk volna rajthoz állni” – idézi Otmar Szafnauert, a Force India csapatfőnökét a brazil Globo, aki még mindig csak ismerkedik az új tulajdonossal. „Már 20 éve vagyok az F1-ben, de mi még csak 6 hónapja kezdtünk el beszélgetni. Ez idő alatt rájöttem, hogy mindketten észak-amerikaiak vagyunk, így nagyon hasonló a felfogásunk, és a reakcióink is nagyjából azonosak a különböző helyzetekre.”

Ha a Red Bullnak nem jön be a Honda, nem vállaltak lehetetlent a Force Indiánál


A csapatfőnök elárulta, hogy a céljuk nem kisebb jövőre, mint odaérni az első három közé, ráadásul a középtávú terveik között még egy új gyár kiépítése is szerepel: „Lawrence szeretné felgyorsítani a csapat fejlődését, hogy odaérjünk az első háromba, akik jelenleg dominálják az F1-et. A harmadik helyért akarunk harcolni. Azt gondolom, hogy nekünk és a Renault-nak megvan az esélyünk arra, hogy jövőre közelebb kerüljünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz.”

Érdekes módon, nem nagyon vette számításba Szafnauer a Hondára váltó Red Bullt, talán arra számít, hogy 2019 még nem az energiaitalosok éve lesz, és ha ez így alakul, akkor valóban lesz esélye a Rózsaszín Párducoknak a dobogóra odaérni a végelszámolásnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: