DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Force India: Nincs Stroll-bejelentés, amíg nem biztos Ocon jövője

Otmar Szafnauer, a Racing Point Force India csapatfőnöke leszögezte, amíg nem rendeződik el Esteban Ocon jövője, nem fogják hivatalosan bejelenteni Lance Stroll érkezését. A kanadai viszont Abu Dhabiban már tesztelheti az autót.

A Formula–1 paddockjában már nyílt titokként kezelik azt, hogy a jelenleg Williamsnél versenyző Lance Stroll 2019-ben a Force Indiához igazol, miután édesapja, Lawrence Stroll résztulajdonos lett a csapatban.

Otmar Szafnauer csapatfőnök a hétvégi USA Nagydíjon már azt is elhintette, szeretnék, ha Stroll az Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten a Force India autójába ülhetne. „Úgy gondolom, előnyös lenne, ha a második pilóta is ott lehetne velünk, hogy gyűjtsön néhány tesztkilométert, hiszen az a teszt már teljesen a jövő évről szól. Igaz, hogy az idei autóval, de a jövő évi gumikat fogjuk használni, ezért főként arról fog szólni, megértsük a működésüket ” – mondta Szafnauer a második versenyző megnevezése nélkül.



 

A brit istálló múlt héten jelentette be, hogy Sergio Perez a csapat pilótája marad a következő szezonra is, a másik autóban ülő Esteban Ocon jövője viszont továbbra sem biztos. Ezért a csapat úgy döntött, amíg nem rendeződik a francia számára a folytatás, Lance Strollt sem erősítik meg hivatalosan. Szafnauer szerint ugyanis, nincs amiért siettetniük a bejelentést, mert nem szeretnék, hogy Ocon a jelenleginél is kényelmetlenebb helyzetbe kerüljön.



 

„Már az Esteban iránt érzett tiszteletből sem fog megtörténni, amíg nem tudja, mi lesz vele jövőre. Örülnénk, ha ő is megtehetné a saját bejelentését.” Szafnauer emellett azt is leszögezte, hogy Ocon a szezonzáróig biztosan velük fog versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: