DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Renault visszaesésre számít

A Renault-motoros pilóták relatíve kiválóan teljesítettek az Egyesült Államokban és Mexikóban is, ám a gyári istálló Brazíliában jóval nehezebb verseny előtt áll. Interlagos az autó számára megterhelő.

A Japán Nagydíjat követően megtáltosodott a Renault gyári istállója és a francia gyártó erőforrásaival ellátott Red Bull is. Max Verstappen egy második és egy első helyet szerzett, de a két gyári pilóta, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is remek teljesítménnyel jelentkezett. 

Marcin Budkowski, a Renault egyik első embere viszont figyelmeztette pilótáit, hogy a hétvégi Brazil Nagydíj vélhetően jóval nehezebben alakul majd számukra, mint az előző két helyszín. Harminc pontos előnyre tettek szert a néhány hete még őket erőteljesen fenyegető Haasszal szemben, de ez akár több is lehetne.

A látszat csal, a Renault még így sem kelhetett versenyre a Ferrarival


„Még nagyobb pontelőnyünk is lehetne, ha Carlos Sainz nem kényszerült volna kiállni Mexikóvárosban. Mindkét pálya (Austin és Mexikó) sokkal jobban feküdt jelenlegi csomagunknak, mint az ezeket megelőzők. Rengeteget dolgoztunk, hogy jobban megértsük az autónkat és versenyképesebb teljesítményt hozzunk ki magunkból” – nyilatkozta Budkowski a Speedweek szakoldalnak.

„Interlagos 800 méterrel fekszik a tengerszint felett. A pálya nagyon komoly terhelésnek teszi ki az erőforrást, igen fontos a megfelelően erős hűtés, ahogy Mexikóban is. Az előző két nagydíjhoz képest Sao Paolo közel sem fekszik annyira nekünk, de természetesen így is azzal az elvárással utazunk oda, hogy versenyképesek leszünk” – tette hozzá a Renault szakembere. Ne feledjük, ez Nico Hülkenberg egyik kedvenc pályája, ahol pole-pozíciót is szerzett és az élen is állt két különböző évben is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: