DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Nem számol Hartley-val a Red Bull 2019-re

Sajtóértesülések szerint Brendon Hartley-nak kiadta az útját a Red Bull vezetősége, így nincs maradása jövőre a Toro Rossónál az új-zélandinak. Alexander Albon lehet Kvjat csapattársa 2019-ben.

 Brendon Hartley-t nemrégiben figyelmeztették, hogy jobb eredményeket kell felmutatnia ahhoz, hogy megtarthassa ülését a Toro Rosso csapatánál, az új-zélandi pilóta pedig úgy véli, sikerült is feljavulnia az elmúlt időszakban.

„Úgy érzem, egyre erősebb és erősebb lettem a szezon folyamán” – idézi Hartley-t a This is F1. „Ezt Austinban is megmutattam, noha a sajtóközlemény azt állította, hogy gondok voltak a másik autóval.”

Amikor megkérdezték tőle, hogy ez alatt pontosan mire gondol, az új-zélandi csak ennyit mondott: „Nem kommentálnám inkább.” Pierre Gasly szerint Hartley megnyilvánulásai is azt mutatják, hogy nagy nyomás alatt van a csapattársa, de Mexikó után talán megkönnyebbülhet.

Hartley-nak új állás után kell néznie


Nos, a Bildre hivatkozva több forrás is azt állítja, hogy Dr. Helmut Marko és Christian Horner vasárnap azért mondtak le egy sajtótájékoztatót, mivel leültek beszélni Brendon Hartley-val, hogy egy komoly témát vitathassanak meg: a pilóta jövőjét. A tárgyalások a hírek szerint nem alakultak jól, így az új-zélandinak alighanem távoznia kell az év végén a Toro Rossótól, helyét pedig Alexander Albon veheti majd át.

Megkérdezték Markót még a verseny napján, hogy hogyan zajlott a megbeszélés, mire ő csak ennyit válaszolt: „Az a legjobb a pilótákban, hogy amint beülnek az autóba, és lecsapják a plexit, már mindegy, hogy előtte miről beszéltünk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: