DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Keserédesen ünnepli Hamiltont a Mercedes

Az F1 három legnagyobb bajnokának egyikévé vált Lewis Hamilton, mondta Toto Wolff csapatfőnök, aki mégsem örül maradéktalanul: az istállónak nagyon rossz versenye volt, a konstruktőri cím pedig még mindig nem dőlt el.

A futamot önmagában nézve szörnyű, a bajnokság perspektívájából azonban örömteli napot zárt a Mercedes Mexikóban, hiszen Lewis Hamilton negyedik helyezéssel bebiztosította pályafutása ötödik világbajnoki címét. Korábban csak Juan Manuel Fangio és Michael Schumachert ért fel ennyiszer a sportág csúcsára.

„Ezzel Lewis bekerült a három legjobb világbajnok közé, teljesen megérdemelten” – mondta a Sky Sportsnak Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője. „Igazán domináns volt az év folyamán. Megünnepeljük az ötödiket, aztán egy újabb erős bajnokságot tűzünk ki célunknak. Fantasztikus ez a szám bajnoki címekből, nagyon örülök Lewisnak és a csapatnak.”



Az osztrák viszont nem tud elvonatkoztatni attól, hogy a negyedik-ötödik helyezés kudarc a csapat számára: „Ugyanakkor keserédes érzés, mert nagyon rossz versenyt teljesítettünk, meg kell értenünk, ami történt. Viszont boldogságra van okunk, ha a bajnokságra gondolunk. Nem mondtam Lewisnak semmit a rádióban, amikor átszelte a célvonalat, mert annyira feldúlt a futam. A konstruktőri cím még ott van, erősen kell szerepelnünk Brazíliában” – emlékeztetett rá, hogy a gyártók bajnokságában még meg kell vívni egy meccset: a Ferrari kettős dobogóval 55 pontra csökkentette lemaradását.

James Allison, a csapat műszaki igazgatója szintén megszólalt Hamiltont méltatva: „Ez számára a mindenséget jelenti, totálisan erre összpontosított. Már ötnél tart, de mintha az első lenne. Minden hétvégére égető akarással érkezik. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is ugyanezt láthatjuk tőle, ő ezzel definiálható. Nem boldog, amíg nem végezte el a munkát” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: