DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hamilton: Nem itt nyertük meg a vb-címet

Ötödször is a Formula-1 világbajnoka Lewis Hamilton: első nyilatkozatában Juan Manuel Fangiót emlegette. Pár szóval kitért arra is, hogy a mexikói verseny bizony borzalmas volt számára.

Lewis Hamilton csatlakozott az ötszörös Formula-1-es világbajnokok nagyon rövid névsorához: korábban egyedül Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher szerzett ennyi vb-trófeát. Bár a negyedikként végző Hamilton nem állt dobogóra Mexikóvárosban, a legjobb három helyezetthez hasonlóan vele is gyorsinterjút készítettek, mikor kiszállt az autóból:

„Nagyon furcsa érzés. Először is a közönségnek szeretnék nagy köszönetet mondani, amiért a Mexikói Nagydíjat ilyen különlegessé tették. Másodsorban szeretném megköszönni a csapatomnak. Mint ahogy a rádióban is elmondtam: nem itt nyertük meg, hanem a sok versenyen és otthon elvégzett kemény munka eredménye a bajnoki cím. A Petronasnak, többi támogatónak és mindenkinek szeretném megköszönni. Mercedest vezetek 13 éves korom óta, annak idején pedig Fangio is Mercedesszel lett világbajnok. Valóban elképesztő érzés, nagy pillanat” – mondta David Coulthardnak Hamilton.



Néhány szót szánt versenyére: a 2017-es évhez hasonlóan a Mexikói Nagydíjon biztosította be a vb-címet, futama pedig ismét nem úgy alakult, hogy méltó csúcspontja lett volna szezonjának. Pedig a rajtot követően második helyen haladt, később viszont szenvedett a szuperlágy abroncson.

„A verseny borzalmas volt. A start még nagyszerűen alakult, pozíciót tudtam nyerni, de aztán nagyon sokat szenvedtünk, én és Valtteri is. Próbáltuk tartani magunkat és hazahozni az autót” – folytatta Hamilton. „Nagyon hálás vagyok mindenkinek, beleértve a családom otthon. Köszönöm nekik is a támogatást, hiszen nélkülük, édesapám és családom nélkül ez nem lett volna lehetséges.”

Hamilton pályafutása során harmadik alkalommal biztosította be dobogón kívüli eredménnyel a világbajnoki címet: 2008-ban Brazíliában ötödik, tavaly Mexikóban kilencedik lett. 2014-es és 2015-ös titulusát győzelmekkel szerezte meg Abu Dhabiban és az USA-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: