DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso kiesett, egy rekord biztosan még jó ideig Schumachernél marad

Amennyiben Fernando Alonso ma befejezte volna a Mexikói Nagydíjat, jó esélye lehetett volna egy Michael Schumacher-rekord megdöntésére. Most már, ha célba is ér a hátralévő két futamon, akkor sem teljesít majd annyi kört, mint a német legenda.

Több statisztikai mutatóban egészen kiváló összetettbeli pozícióban van Fernando Alonso, más rekordok pedig egyenesen az ő nevéhez fűződtek, egy összevetésben viszont még biztos, hogy jó ideig Michael Schumacher fog állni az élen: 2018 befejeztével is övé marad a valaha megtett legtöbb versenykör egy Formula-1-es karrier során.

Pedig Fernando Alonsónak esélye lehetett volna arra, hogy megdöntse Schumi ezen rekordját, viszont ahogy az előző, USA Nagydíj, úgy a mostani, mexikói futam is sokkal korábban ért véget számára, köszönhetően annak, hogy autója összegyűjtötte a Force Indiáról leszakadó alkatrészeket, így mindössze néhány kilométerig jutott.

00118021_714



Michael Schumacher annak idején, 1991 és 2006, valamint 2010 és 2012 között tartó F1-es karrierje során nem kevesebb, mint 16 778 kört teljesített 306 versenyen, Fernando Alonso, nyilván a bővebb versenynaptároknak is köszönhetően 17 év alatt eljutott ebbe a magasságba.

Megdönteni viszont nem fogja a hétszeres világbajnok német rekordját, ugyanis ha be is fejezi a hátralévő két versenyt Brazíliában és Abu Dhabiban, a körszámláló akkor is 47-tel kevesebbnél áll meg, mint a korábbi riválisnál. Hacsak mondjuk 2020-ra vissza nem tér a mezőnybe...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: