DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettel: Talán a Red Bullok legyőzik magukat

A Ferrari német versenyzője abban reménykedik, hogy a két Red Bull összeakad a futamon, így mindkettejüket átugorhatja. Egy probléma viszont akad ezzel a tervvel: Hamilton.

Sebastian Vettel csak a negyedik pozíciót tudta megszerezni a Mexikói Nagydíj kvalifikációján, miközben mindenképp nyernie kellene, hogy életben tarthassa világbajnoki reményeit. A két Red Bull a várakozásoknak megfelelően kisajátította az első sort, a 2013-as USA Nagydíj óta először, azonban kissé váratlanul Daniel Ricciardo szerezte meg a pole-pozíciót.

Vettel abban bízik, hogy a red bullosok saját magukat fogják megverni: „Nem volt tiszta az utolsó köröm. Tudtam, hogy két tizedet kellene találnom, de nem sikerült. Nagyon szoros volt ez a kvalifikáció, de nekem valahogy nem sikerült összeraknom egy tökéletes kört. Ugyanakkor annak tudok örülni, hogy többé-kevésbé mindent ki tudtunk hozni az autóból. Persze az, hogy pillanatok alatt visszaestem a másodikról a negyedik helyre, nem tölt el elégedettséggel, de majd meglátjuk, hogy mit tudunk ebből holnap kihozni.”

Vettelnek nincs min gondolkodnia, győzni kell


„Jó a sebességünk az egyenesekben, szóval majd meglátjuk, mi fog történni az első kanyarig, majd azután kell kitalálnunk valamit. Azt hiszem, a mi autónk volt a legmegbízhatóbb ez idáig. A Red Bullok nagyon gyorsak voltak, és nehéz lesz őket legyőzni, de talán majd megverik saját magukat. Hosszú verseny előtt állunk, melyet alighanem egy jó stratégia és a gumik dönthetnek majd el.”

Emlékezhetünk rá, hogy tavaly is Mexikóban dőlt el a világbajnoki cím, s akkor nem úszták meg a nagyok ütközés nélkül. Verstappen körbeautózta Vettelt az első kanyarkombinációban, a német pedig előbb a holland hátsó kerekét szúrta ki kis híján az első szárnyával, aztán Hamiltonnal is összeért, aki defektet kapott, így Vettelnek és Hamiltonnak is a mezőny végéről kellett felzárkóznia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: