DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Nem okoz gondot, hogy belássam, hibáztam

Sebastian Vettel elismerte, hogy neki és a Ferrarinak is javulnia kell jövőre, ha szeretnének bajnoki címet nyerni. A négyszeres világbajnok német nem fél szembenézni a hibáival.

Idén rengeteg pontot dobott el magától, és ezzel ajándékozott oda még többet Lewis Hamiltonnak azzal Sebastian Vettel, hogy egyéni hibákat követett el. Valószínűleg mindenki emlékképeiben élénken él, mikor Németországban vezető helyről dobta el a vasat a német, hogy csak egyet említsünk.

De nem egyedül a pilóta hibázott 2018-ban, hiszen az USA Nagydíjat megelőző három futamon a Ferrari fejlesztési zsákutcába jutott, és teljesítményben, valamint gumikezelésben is jelentősen a Mercedes mögé esett vissza. Austinban visszatértek az Olaszországban használt csomaghoz, és varázsütésre a Mercedes elé tudtak kerülni.

Vettel az élről esett ki Hockenheimben


„Visszatértünk az autó egy korábbi verziójához, és hirtelen sokkal könnyebb volt azt vezetni. De sosem jó, ha vissza kell lépnünk a fejlesztésekkel” – ismerte el Vettel a onestopstrategy.comnak.

De Vettel azt is belátta, hogy nem egyedül a csapaton ment el az idei év számára: „Sok dolognak utána kell majd néznünk a tél során, beleértve magamat is. Számomra nem okoz gondot, hogy belássam, hibáztam. Azt hiszem azonban, a legfontosabb tényezője az idei szezonnak az, hogy gyakran nem tudtuk kihasználni azt a potenciált, ami az autóban rejlett, és emiatt további problémák születtek, amiket nem tudtunk megfelelően kezelni.”

„Azért általánosságban véve szerencsére elmondhatjuk, hogy rengeteg van még az autóban, de be kell látnunk, hogy minden téren van még hová fejlődnünk, ha világbajnoki címeket szeretnénk nyerni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: