DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel könnyen győzött volna Wolff szerint

A ferraris német úgy gondolja, nyertes tempóval rendelkezett Austinban. A Mercedes csapatvezetője szerint pedig ütközése nélkül simán győzelmet aratott volna: Toto Wolff most a konstruktőri bajnokság miatt izgul.

Sebastian Vettel a negyedik pozícióig zárkózott fel az USA Nagydíj leintéséig, miután az első körben összeütközött Daniel Ricciardóval és megforgott. Eközben csapattársa, Kimi Raikkönen a rajtnál átvette a vezetést és megszerezte a futamgyőzelmet.

„Nem elveszíteni akartam a versenyt abban a kanyarban” – válaszolt az Autosportnak Vettel, mikor azt kérdezték tőle, a győzelem elérhető lett volna a Ricciardo-féle incidens nélkül. „Ha negyedik-ötödik helyen maradtunk volna az első kör után, akkor sokkal közelebb végzünk. Azt pedig nem tudom, mi a helyzet a többiekkel, de nekünk egészen biztosan megvolt a sebességünk a győzelemhez.”



A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyenesen arról beszélt, Vettel könnyedén nyerhetett volna Austinban. Véleménye szerint istállója nem volt elég gyors az első helyhez. Ennek fényében az osztrák vezető a világbajnoki címeket emlegeti: az egyéni bajnokság bebiztosítása már csak formalitás, Hamilton 70 ponttal vezet Vettelhez képest, miközben három versenyen 75 egység szerezhető. Konstruktőri fronton a kérdés nyitottabb: a Mercedes 66 ponttal jár a Ferrari előtt, ám kettős győzelmekkel még 129 egység megszerezhető.

„Képzeljük el, hogy Vettel nem forog ki az első körben. Úgy gondolom, könnyen megnyerte volna a versenyt” – mondta Wolff. „Stresszes a helyzetünk, mert bár az egyéni bajnokságban erős pozícióban vagyunk, ahogy mindig is mondtam, nem szabad eladnunk a labdát. Láttuk már a múltban, hogy ez más csapatokkal megtörtént. A konstruktőri bajnokság pedig nagyon fontos számunkra.”

„Még semmi sincs lezárva. 129 pont szerezhető meg, a mi 66 pontunk pedig jó kis különbség, de nincs okunk előre örülni, és azt gondolni, kézben van a trófea, mert ahogy látható, nincs a kezünkben” – fogalmazott a Mercedes csapatvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: